Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου στο enikos.gr: Ο Μέσι… έπαθε Ρονάλντο!

του Παύλου Παπαδημητρίου

Γεια σας και χαρά σας! Εγώ είμαι Βραζιλία αλλά αν σας πω ότι δε χάρηκα με την πρόκριση της Αργεντινής στους 16 θα σας πω ψέματα και δεν το θέλω! Χάρηκα και μάλιστα πολύ!Και συγχαίρω τη μάνα του Μέσι (πως λέγαμε παλιά στη τηλεόραση μάνα ρέιβερ;;) όσο κι αν κορόιδευα τις αναρτήσεις με τη φωτογραφία του κοντού μαζί της μετά τη τριάρα απ τους Κροάτες. Ο Μέσι επιτέλους έπαθε…..Ρονάλντο! Ίσως και να χάρηκε τόσο πολύ που έχασε ο ακατονόμαστος το πέναλτι με τον Ιράν και να πήρε πάνω του. Ίσως πάλι και να συνειδητοποίησε την ιστορικότητα των στιγμών για τον ίδιο και την εθνική Αργεντινής.

Σε κάθε περίπτωση το κανε όπως ο Ρονάλντο. Αποφάσισε δηλαδή να ξεφύγει απ την καμαρίλα των αποδυτηρίων και να γίνει ηγέτης…δημόσια. Έβαλε το πρώτο του γκολ στο Μουντιάλ,έβγαλε λόγο στους συμπαίκτες του στη φυσούνα των αποδυτηρίων (πριν μπουν στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο) μπροστά στις κάμερες,διαμαρτυρήθηκε έντονα ως αρχηγός στο διαιτητή, ξεσήκωνε τον κόσμο,έκανε τάκλιν στις καθυστερήσεις.Ναι,έγινε ηγέτης δημόσια ο Λέο. Και η Αργεντινή προκρίθηκε μαζί του στα νοκ άουτ. Προφανώς θα είχε διαβάσει και το (συγκλονιστικό,βρείτε το) άρθρο του Βαλντάνο στον Γκάρντιαν.

Τώρα το πως κατέβηκε να παίξει η ομάδα και ποιος έφτιαξε τη σύνθεση είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.Ένα γκολ είχε βάλει όλο κι όλο πριν το ματς με τη μαχητική Νιγηρία η Αργεντινή. Και ο σκόρερ Αγκουέρο έμεινε έξω!!! Δηλαδή ποιο το πρόβλημα ρε παιδιά να παίξετε και με τους τρεις μέσα;; Μέσι πίσω από Αγκουέρο και Ιγκουαΐν. Απλό. Τέσσερις στο κέντρο να τρέχουν (δηλαδή τρεις κι ο κακομοίρης Μασσεράνο) και καλό κουράγιο. Ούτως η άλλως μεσοαμυντικά είστε «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε». Τουλάχιστον βάλτε πρόβλημα στον αντίπαλο στη δική του άμυνα με τη μακράν καλύτερη τριάδα του παγκοσμίου κυπέλλου!! Και για να μη μπερδεύεται κανείς το δεύτερο γκολ της Αργεντινής μπήκε χάρη στη είσοδο του Αγκουέρο λίγα λεπτά νωρίτερα. Δείτε τη φάση (με τρεις αμυντικούς γύρω του μόλις γίνεται η σέντρα από δεξιά) και θα καταλάβετε…

Για τον κόσμο στις εξέδρες δεν υπάρχουν λόγια. Απλά σε κάνει να θες να σηκωθείς και συ απ’ τον καναπέ σου να χοροπηδάς και να φωνάζεις με την ενέργεια που σου μεταδίδει. Τώρα,για το τεράστιο ματς με τη Γαλλία τα προγνωστικά είναι δύσκολα. Σίγουρα στο τακτικό κομμάτι οι Τρικολόρ είναι πολύ πιο δουλεμένο συγκρότημα και βέβαια είναι ομάδα! Υπερέχουν και δίκαια θεωρούνται φαβορί χωρίς πάντως να φαντάζουν αχτύπητος. Θα δούμε πως θα πάει το ματς γιατί η φόρα είναι της Αργεντινής….

ΥΓ: Φοβάμαι ότι ο θεός ξανακύλησε..Ο αυχένας τώρα και κουραφέξαλα…

ΥΓ2: Τσακίρ-μπέη, άφεριμ!

ΥΓ3: (ελληνικό): Αντί να τσαντίζεστε όταν ένας συνάδελφός σας που είναι 33 χρόνια στη δουλειά βγάζει ένα καλό θέμα και να ψάχνετε φαντάσματα δουλέψτε περισσότερο για να βγάλετε εσείς ένα καλύτερο.Δε χάλασε κι ο κόσμος…..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ