Το προφίλ της Μίλαν

Ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης και μία από τις πιο ενισχυμένες ομάδες του καλοκαιριού, η… παλιόφιλη Μίλαν, είναι στο δρόμο της ΑΕΚ στον τέταρτο όμιλο του Europa League. 

Τα λόγια είναι περιττά για τους «ροσονέρι»… Έχουν κατακτήσει επτά φορές την κορυφή της Ευρώπης, σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις-μάλιστα-τις δύο προηγούμενες χρονιές που συνάντησαν στο δρόμο τους την «Ένωση». Συν τοις άλλοις μετρούν δύο Κυπελλούχων, πέντε ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 18 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1899, έδρα του έχει το «Σαν Σίρο» των 80.000 θεατών και χρώματα το κόκκινο και το μαύρο.

Η Μίλαν μετά από μία περίοδο κάμψης έχει γυρίσει σελίδα μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την ανάληψη των ηνίων από Κινέζους επενδυτές. Ξόδεψαν περίπου 200 εκατ. ευρώ για την απόκτηση παικτών όπως οι Λεονάρντο Μπονούτσι (42 εκατ. από Γιουβέντους), Αντρέ Σίλβα (38 εκατ. από Πόρτο), Αντρέα Κόντι (25 εκατ. από Αταλάντα), Χακάν Τσαλχάνογλου (22 εκατ. από Λεβερκούζεν), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (18 εκατ. από Βόλφσμπουργκ), Ματέο Μουζάτσιο (18 εκατ. από Βιγιαρεάλ) και Λούκας Μπίλια (17 εκατ. από Λάτσιο), ενώ απέκτησε δανεικό τον Νίκολα Κάλινιτς από τη Φιορεντίνα και αγόρασε τον Αντόνιο Ντοναρούμα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Μεγάλο της αστέρι είναι ο… έφηβος γκολκίπερ Τζίτζιο Ντοναρούμα, αλλά ολόκληρο το ρόστερ είναι γεμάτο αστέρες και καλείται να γίνει ομάδα υπό την καθοδήγηση του άλλοτε μεγάλου φορ, Βιντσέντζο Μοντέλα.

Η Μίλαν απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα με δύο νίκες, 0-2 και 1-0, ενώ στα play offs «καθάρισε» εύκολα, επίσης με δύο νίκες, τη Σκεντίγια από τα Σκόπια, με 6-0 και 0-1.

Η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει τη Μίλαν δύο φορές στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης. Τη σεζόν 1994/95 για τους ομίλους του Champions League κράτησε το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά έχασε με 2-1 στην Τεργέστη με δύο γκολ του Κριστιάν Πανούτσι. Το 2006/07 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στους ομίλους, με τη Μίλαν να νικά 3-0 στο «Σαν Σίρο», αλλά την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 στο ΟΑΚΑ με το χτύπημα φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ. Τότε, ωστόσο, η «Ένωση» είχε χάσει στο νήμα την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς την τελευταία αγωνιστική η Μίλαν ηττήθηκε στην έδρα της από τη Λιλ.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ