Άρεσε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό

Η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της στο Κιέλτσε της Πολωνίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ. Η Ένωση έδειξε καλά στοιχεία με τους παίκτες της να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. 

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με ένα σουτ του Κλωναρίδη στο 8′ που πέρασε ελάχιστα έξω. Η Καρπάτι όμως ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10′ όταν μετά από κάθετη πάσα του Κλοτς ο Τσατσούα με ωραίο πλάσε νίκησε τον Μπάρκα. Η Ένωση έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αρχικά με τον Κλωναρίδη στο 12′ και στην συνέχεια με τον Αϊντάρεβιτς στο 16′, αλλά τελικά τα κατάφερε με κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 18′. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 22χρονου επιθετικού με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, μάλιστα στο 27′ ακυρώθηκε γκολ του Τσιγκρίνσκι ως οφσάιντ, αλλά μετά το 30′ λόγω και της δυνατής βροχής ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά.

Στο έναρξη του δεύτερου ημίχρονου ο Χιμένεθ άλλαξε όλους τους παίκτες εκτός του Μπάρκα. Στο 47′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους Μαντάλο και Μπακάκη να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον τελευταίο να πασάρει στον Λιβάγια, που από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ο Μάνταλος στο 54′ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 59′ έπιασε ένα καλό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, που απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα ήταν και πάλι των «κιτρινόμαυρων» με τον Λιβάγια να χάνει τετ α τετ στο 78΄.

Καρπάτι (Σέρχιο Ναβάρο): Μίσακ, Λομπάι, Βίζντρικ, Κουντομπιάκ, Χόλοντνικ, Κλοτς, Μιροσνιτσένκο, Αρκές, Οσμάν, Τσάτσουα, Κσονζ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Αντωνίου, Γιακουμάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Μπάρκας (76′ Τσιντώτας), Μπακάκης, Βινίσιους, Βράνιες (69′ Τσόσιτς), Μανωλάς (86′ Γιούσης), Γιόχανσον (86′ Μπάμπης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (86′ Βλαχομήτρος), Τρίστασον, Μεληκιώτης (86′ Γιαννούτσος), Λιβάγια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ