Ο Γκάλης για το έπος του 1987 – Τι είπε για τον Αντετοκούνμπο

Για το έπος του 1987 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ μίλησε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα».

«Ήταν το πιο μεγάλο μπαμ! Το πρώτο πολύ σημαντικό κατόρθωμα σε εθνικό επίπεδο. Μετά ήλθαν και άλλες επιτυχίες, αλλά εκείνη ήταν η πρώτη φορά, για αυτό θα το θυμόμαστε και θα το μνημονεύουμε όσα χρόνια και αν περάσουν. Τρεις δεκαετίες μετά και μου φαίνεται σαν χθες. Το πίστευα από την αρχή και το έλεγα στους συμπαίκτες μου, ότι εδώ έχουμε την ευκαιρία να πάμε για το χρυσό! Έβλεπα τους αντιπάλους μας και έλεγα μέσα μου “δεν είναι σπουδαίοι”. Και έπειτα συμβαίνει αυτό που λένε, ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Κάθε νίκη ήταν η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη, όπως είχε πει μετά την πρόκριση επί της Ιταλίας στα ημιτελικά. “Είμαστε πολύ καλή ομάδα” τόνιζα στους συμπαίκτες μου και το πίστευα, δεν το έκανα μόνο για να ανυψώσω το ηθικό τους. Το πόσο καλή ομάδα είχαμε, φάνηκε δύο χρόνια αργότερα, όταν φτάσαμε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1989, έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό τη Σοβιετική Ένωση».

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης έκανε αναφορά και στον διεθνή και αστέρα πλέον του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή για το αν μετάνιωσε ο ίδιος που απέρριψε την προοπτική του NBA, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν στενοχωρήθηκα ποτέ! Προτίμησα να ζήσω αυτά που έζησα στην Ελλάδα και ειλικρινά, αν έμπαινα στη μηχανή του χρόνου και έκανα το ταξίδι από την αρχή, πάλι το ίδιο θα επέλεγα. Η ευχαρίστηση που αισθάνομαι και εγώ και τα άλλα παιδιά συστήνοντας ένα νέο άθλημα στον κόσμο είναι ασύγκριτη και δεν σου κρύβω ότι καταλαβαίνω απόλυτα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προτιμά ένα μετάλλιο με την Εθνική από ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Το συναίσθημα δεν συγκρίνεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ