«Καίγεται» η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Για την ΑΕΚ η νίκη είναι μονόδρομος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (19:30) καθώς τα βαθμολογικά περιθώρια στενεύουν προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά play-offs.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί σε ενδεχόμενο ισοπαλίας είτε ήττας της Ξάνθης στην Κέρκυρα από την ομώνυμη ομάδα συνδυαστικά με τρίποντο της Ένωσης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, εάν δεν τα καταφέρουν κόντρα στους Θεσσαλονικείς και νικήσουν οι Ξάνθη, Πλατανιάς και Ατρόμητος μπορούν κάλλιστα να υποχωρήσουν στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σημειώνεται ό, τι οι «κιτρινόμαυροι» αποτελούν τη μοναδική ομάδα στην κατηγορία που πορεύεται αήττητη σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Σε σύνολο 12 αγώνων καταγράφει επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες με τέρματα 26-4.

Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον δεύτερο Πανιώνιο (1-1) έφερε προσωρινά μία αναστάτωση που δείχνει να ξεπεράστηκε οριστικά.

Ο Γκάλο επανέρχεται στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ έχοντας αποθεραπευτεί πρόσφατα, ενώ ο Βράνιες έδωσε το «παρών» στις τελευταίες προπονήσεις έχοντας μείνει εκτός για λίγες ημέρες. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Αλμέιδα, Μπακάκης, Πατρίσιο Ροντρίγκες.

Για δεύτερο σερί ματς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο πρώην παροπλισμένος Αραβίδης.

Αναλυτικά η αποστολή για την ΑΕΚ: Μπάρκας, Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Βινίσιους, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Αραούχο, Πέκχαρτ, Αραβίδης και Μπακασέτας.

Στον ΠΑΟΚ επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία που απέσπασε ο προτελευταίος και συμπολίτης Ηρακλής από τον Παναθηναϊκό (1-1).

Έτσι, θα αποσπαστούν κατά τέσσερις βαθμούς από τους «πράσινους» μειώνοντας εκ νέου την απόσταση στο -2 από τον δεύτερο Πανιώνιο.

Βέβαια, καλούνται να δείξουν χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ, όπου παραδοσιακά κάνουν αρκετές κακές εμφανίσεις γνωρίζοντας ήττες.

Σε σύνολο 34 αγώνων που έχουν δώσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μετρούν μόλις έξι νίκες, ήτοι ποσοστό 9.8%.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως παρουσιάζονται βελτιωμένοι εκτός Τούμπας.

Για την ακρίβεια σε 12 ματς μετρούν έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με γκολ 14-6. Στα ύψη βρίσκεται η ψυχολογία μετά την άνετη εντός έδρας επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό προκαλώντας μία απόλυση προπονητή (σ.σ. Πάουλο Μπέντο).

Ο Βλάνταν Ίβιτς συμπεριέλαβε τους Κάνιας, Μαλεζά στην αποστολή διότι αμφότεροι κρίθηκαν έτοιμοι για τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στα ντέρμπι.

Για τακτικούς λόγους αποκλείστηκαν οι Χαρίσης, Χατζησαΐας, Κουλούρης, Πέλκας, Δεληγιαννίδης, ο νεαρός τερματοφύλακας Σιαμπάνης. Τέλος, την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα με τον Κίτσιου.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Μάτος, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάτσε, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ενρίκε, Κάμπος, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ