Για νίκη και γκολ και οι δυο στην Τούμπα

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πρωτάθλημα ή να τους δώσει άλλο ενδιαφέρον. ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού στις 19:30 με τον γηπεδούχο να προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα και ισάριθμες κάκιστες εμφανίσεις.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν αποκαρδιωτικοί στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή (1-0). Ο Βλάνταν Ίβιτς εξέφρασε δημοσίως τον προσωπικό του προβληματισμό για τη συνολική εικόνα που έδειξαν οι «ασπρόμαυροι». Κατόπιν, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου. Η νέα αποτυχία πάντως δεν κόστισε με αποκλεισμό μετά την εκτός έδρας νίκη που είχαν πετύχει στα Πηγάδια.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει στην Τούμπα τους 22 από τους 40 συνολικούς βαθμούς (επτά νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες) που μετρά στη συνολική του συγκομιδή με τέρματα 20-8.

Ο Σάκχοφ υπολογίζεται εκ νέου εκτίοντας ποινή καρτών. Αντιθέτως, ο Κάνιας κρίθηκε ανέτοιμος για ν’ αποκλειστούν οι Πέλκας και Κουλούρης για τεχνικούς λόγους.

Αναλυτικά η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά»: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάτσε, Σάκχοφ, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ενρίκε, Τζάλμα, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί ήττες για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2014 (3-0 εντός από τον Παναθηναϊκό, 2-1 εκτός από τον ΠΑΟΚ).

Επομένως, οι Πειραιώτες επιδιώκουν ν’ ανατρέψουν τα δεδομένα μετά τις αποτυχίες με ΑΕΚ (1-0 εκτός) και Πανιώνιο (1-0 εντός).

Παρ’ όλα αυτά εξασφάλισαν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 2-1 επί του Ατρόμητου σ’ ένα αποτέλεσμα που συνδυάστηκε με ανατροπή του σκορ σε ματς που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (02/03).

Σε 10 εκτός έδρας αγώνες μετρούν 20 από τους 51 βαθμούς που καταγράφουν ως συνολική συγκομιδή μετρώντας έξι νίκες για να ηττηθούν και να φέρουν ισοπαλία σε δύο περιπτώσεις με γκολ 13-6.

Ο Πάουλο Μπέντο υπολογίζει εκ νέου στον Μάρτινς ο οποίος επέστεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, οι Μποτία και Φιγκέιρας εξέτισαν ποινές καρτών και επανέρχονται ως βασικοί σε πλήρη αντίθεση με τον Ντα Κόστα που αποβλήθηκε στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο. Για τακτικούς λόγους έμειναν εκτός ξανά οι Καμπιάσο, Μάριν, Ντομίνγκεζ, ενώ Βιάνα και Καπίνο ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά η αποστολή για τον Ολυμπιακό: Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Λεάλι, Μανθάτης, Μάρτινς, Νικολάου, Παρέδες, Ρέτσος, Ρομαό, Σεμπά.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ