«Μπλόκο» της ΤΣΣΚΑ για Εθνική και Ιτούδη – Τι είπε ο προπονητής

Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έγινε να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας, όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έστησε… μπλόκο στον προπονητή της και δεν τον άφησε να αναλάβει την «γαλανόλευκη».

Ο 47χρονος προπονητής συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην Μόσχα, με τους δύο άνδρες να δίνουν τα χέρια. Ωστόσο, όπως είχε τονιστεί ξανά και ξανά, το θέμα δεν ήταν μόνο στα χέρια του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κι αυτό γιατί για να υπάρξει deal μεταξύ Ιτούδη και ΕΟΚ, χρειαζόταν το «ΟΚ» της ΤΣΣΚΑ και της ρωσικής ομοσπονδίας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονταν την Δευτέρα (13/2) και ήρθαν την συγκεκριμένη μέρα, ύστερα από ραντεβού των δύο πλευρών το πρωί, με τον Αντρέι Βατούτιν, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη να εξηγούν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης. Η ρωσική ομάδα αρνήθηκε να έχει και δεύτερη εργασία ο 47χρονος προπονητής.

Μέσω επίσημης δήλωσής του ο Ιτούδης τόνισε πως από την μεριά του υπήρχε τεράστια θέληση για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ωστόσο, το ραντεβού με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ τον έκανε να το σκεφτεί ξανά και τα πράγματα τελικά πήραν διαφορετική τροπή.

Όπως και να ‘χει, ο προπονητής της «αρκούδας» ξεκαθάρισε πως είναι στη διάθεση της «γαλανόλευκης» και άφησε… ανοιχτό παράθυρο για τη θέση του head coach του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μελλοντικά.

«Υπήρξε τεράστια θέληση από την μεριά μου και από την πλευρά της ομοσπονδίας να αναλάβω αυτό το μεγάλο πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας. Θα ήταν πραγματική τιμή για εμένα να δουλέψω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου και να την οδηγήσω σε επιτυχίες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου και την ομοσπονδία, αντιληφθήκαμε πως ήταν πρακτικά αδύνατο με το υπάρχον πρόγραμμα να προσφέρω τις κατάλληλες υπηρεσίες τόσο στην ομάδα μου, όσο και στην Εθνική, από τη στιγμή που και οι δύο αξίζουν την προσοχή, για να φτάσουν στις επιτυχίες που οραματίζομαι.

 Έτσι, αποφασίσαμε πως θα ξαναδούμε το θέμα σε κάποια διαφορετική περίοδο. Από την πλευρά μου, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και ελπίζω πως το τάιμινγκ μελλοντικά θα είναι καλύτερο για να αρχίσουμε αυτή τη συνεργασία.

Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη του και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον.Μέχρι τότε, είμαι στη διάθεση της Εθνικής με όποιον άλλον τρόπο αποφασίσουν ότι μπορώ να βοηθήσω», ήταν τα λόγια του Ιτούδη.

 

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιτούδης: Τη Δευτέρα τα νέα για την Εθνική ομάδα

Πρώτη επιλογή ο Ιτούδης για τον πάγκο της Εθνικής

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ