Η πρωτάρα και ο έμπειρος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ντέρμπι κορυφής, στις 19:30, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να υποδέχεται την δεύτερη στη βαθμολογία Ξάνθη. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μαθημένοι σε αυτά τα ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι… πρωτάρηδες. 

Βέβαια ο μέτριος τον τελευταίο καιρό Ολυμπιακός, προέρχεται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες κόντρα σε Πλατανιά (2-2) και Αστέρα Τρίπολης (0-0). Οι Πρωταθλητές χρειάζονται το τρίποντο προκειμένου ν’ αποσπαστούν εκ νέου από τη δεύτερη θέση αποτελώντας σταθερά το αδιαφιλονίκητο για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Εξάλλου, εντός έδρας πορεύονται αήττητοι σε σύνολο επτά αγώνων μετρώντας έξι νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Στο αγωνιστικό σκέλος υπάρχουν αρκετά προβλήματα εφόσον απουσιάζουν οι τραυματίες Μποτία, Μάρτινς, Μπουχαλάκης, ενώ ο Μανθάτης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή μολονότι ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα. Ο Καπίνο θα αντικαταστήσει τον εμπύρετο Λεάλι στα γκολπόστ. Δανεικός στη Χαλ παραχωρήθηκε ο Ελαμπντελαουί. Ο νεοφερμένος Σισοκό ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο –πιθανότατα- περνώντας ως αλλαγή. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ανσαριφάρντ που αποκτήθηκε πρόσφατα, ενώ «κόπηκε» εκ νέου ο Ντομίνγκεζ.

Αναλυτικά η αποστολή: Ανδρούτσος, Καμπιάσο, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγιε, Καπίνο, Μανθάτης, Μάριν, Μιλιβόγεβιτς, Νικολάου, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα.

Η Ξάνθη αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Τυνήσιος επιθετικός Γιουνές έφτασε τα 12 γκολ και μοιράζεται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Μπράουν Ιντέγιε. Βέβαια, δεν υπολογίζεται εν όψει Ολυμπιακού έχοντας συμπληρώσει κάρτες. Παρόμοια δεδομένα ισχύουν ακόμη για τον Ντε Λούκας. Στα… πιτς παραμένει ο τραυματίας Χατζητερζόγλου, ενώ οι Λισγάρας και Φλίσκας είναι τιμωρημένοι. Παρελθόν αποτελεί ο μεσοεπιθετικός, Ντάνι Νιέτο. Αντιθέτως, υπολογίζεται ο Λουσέρο που είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση στο ματς με τον Ηρακλή. Οι Θρακιώτες μετρούν μόλις μία ήττα σε επτά εκτός έδρας ματς πετυχαίνοντας πέντε διπλά και δύο ισοπαλίες.

Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: Ζίβκοβιτς, Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Κολλαράς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Σβάρνας, Καμαρά, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κώστας, Μελισσόπουλος, Ράνος, Λάζιτς, Ορφανίδης Λ., Τριάδης, Σολτάνι.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ξάνθη εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ