Δύο χωρίς περιθώρια και η έδρα στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός εναντίον ΑΕΚ στις 19:30, στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τους «πράσινους» να επιδιώκουν την εδραίωσή τους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κοινό στοιχείο για τις δύο ομάδες το γεγονός ότι έχουν ουσιαστικά μείνει μακριά από τον βασικό στόχο που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς. 

Ο παράγοντας έδρα είναι αυτός που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετρά πέντε νίκες και μία ήττα από την Ξάνθη (2-1), αγνοώντας ταυτόχρονα την ισοπαλία, σε έξι ματς συνολικά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετρά συνολικά εννέα απουσίες για διάφορους λόγους. Σταθερά εκτός παραμένει ο τιμωρημένος αρχηγός, Ζέκα, ενώ οι Εμποκού, Γουακάσο, Κουλιμπαλί έχουν κληθεί στις Εθνικές τους ομάδες ελέω Κόπα Άφρικα. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μολέδο, Κουτρουμπής, Μέστο, ενώ ο… φευγάτος Σαμπά κλήθηκε εσπευσμένα στην αποστολή. Δεν υπολογίζεται ο Ιμπάρμπο που απουσιάζει σε μόνιμη βάση.

Αναλυτικά η αποστολή: Βλαχοδήμος Ο., Στιλ, Χουλτ, Χουχούμης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Σάμπα, Ευαγγέλου, Λουντ, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ, Ρινάλντι, Ρέις, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάννης, Μίγγος.

Η ΑΕΚ παρουσιάζεται κατώτερη των προσδοκιών μετρώντας μόλις δύο νίκες στα εννέα πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος και ο Ζοσέ Μοράις βρίσκεται στην… πόρτα εξόδου. 

Για ακόμη μία φορά θα απουσιάσει ο τραυματίας Τσιγκρίνσκι, ενώ δεν υπολογίζονται ακόμη οι τιμωρημένοι Βράνιες, Αραβίδης. Ο Γκάλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2019 και παραμένει ακλόνητος στο δεξιό άκρο της άμυνας. Σε φόρμα βρίσκεται ο Πέκχαρτ (5 γκολ) που θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο νεοφερμένος Μεληκιώτης ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο –πιθανότατα- περνώντας ως αλλαγή.

Αναλυτικά η αποστολή: Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Ντίας, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αλμέιδα, Μεληκιώτης.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ εδώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ