Δέχθηκε 1.700 κλήσεις η γραμμή για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Διαστάσεις τσουνάμι φαίνεται να παίρνει το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι αποκαλύψεις των όσων είχαν υποστεί οι Άντι Γούντγουαρντ και Στιβ Γουόλτερς ως έφηβοι ποδοσφαιριστές, ήταν η αφορμή για να λύσουν πολλοί τη σιωπή τους και να αφυπνίσουν την Αγγλία -και όχι μόνο.

Η φιλανθρωπική εταιρία NSPCC σε συνεργασία με την αγγλική Ομοσπονδία άνοιξαν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στις 23 Νοεμβρίου προκειμένου να καταγγέλλονται παρόμοια περιστατικά. Οι υπεύθυνοι σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα κιόλας έλαβαν 860 κλήσεις ενώ μέσα σε τρεις εβδομάδες καταγράφηκαν 1.700 καταγγελίες.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ως εκπρόσωπος της NSPCC, ενθαρρύνει όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιων καταστάσεων να λύσουν τη σιωπή τους: «Είναι φρικτό κάποιοι από τους συναδέλφους μου να έχουν υποφέρει έτσι, ενώ υπηρετούν το άθλημα που τόσο εγώ όσο και εκείνοι αγαπούν. Ο Άντι (Γούντγουαρντ) υπήρξε ιδιαίτερα θαρραλέος να το αποκαλύψει και προτρέπω οποιονδήποτε έχει υποστεί ή συνεχίζει να υπομένει τέτοιου είδους κακοποίηση να καλέσει στην γραμμή βοήθειας. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως είναι καλό να μιλάς, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια και κανείς δεν χρειάζεται να υποφέρει σιωπηλά».

Οι καταγγελίες περί κακοποίησης βρίσκονται υπό έρευνα τόσο από την βρετανική αστυνομία όσο και από δεκάδες ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας.

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός για πολλά γκολ

Γκολ ο Μήτρογλου κόντρα στη… Ρεάλ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ