Μοιράστηκαν βαθμούς «Μπάρτσα» και Ρεάλ

Στο «κλάσικο» της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». 

Σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι από πλευράς ποιότητας η Μπαρτσελόνα ίσως να άξιζε περισσότερο τη νίκη, αλλά ο Σέρχιο Ράμος είχε αντίθετη άποψη και έδωσε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους «μπλαουγκράνα». 

Με αυτόν τον τρόπο, η διαφορά των 6 βαθμών ανάμεσα στη «βασίλισσα» και τη Μπαρτσελόνα παρέμεινε στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι «μπαουγκράνα» από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έκαναν φανερή τη διάθεσή τους να διατηρήσουν στα πόδια τους την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, οι παίκτες της Ρεάλ έκλειναν καλά τους χώρους με αποτέλεσμα ο Μέσι να αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει πολύ για να γίνει κάτοχος της μπάλας.

Καθώς κυλούσε το πρώτο ημίχρονο η «βασίλισσα» άρχισε να παίρνει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, αλλά πέρα από κάποιες ατομικές ενέργειες των Βάσκεζ και Ρονάλντο, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 36ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει μια κούρσα από την αριστερή πτέρυγα αλλά το δυνατό του σουτ από πλάγια θέση απομάκρυνε σε κόρνερ ο Τερ Στέγκεν.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, καθώς δόθηκε μεγαλύτερη προτεραιότητα ση διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ μετά από στημένη φάση. Ειδικότερα, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα πλάγια και ο Σουάρεζ πήρε τη κεφαλιά από τον Βαράν για να ανοίξει το σκορ για τους «μπλαουγκράνα». Οι «μερένχες» δεν έδειχναν να συνέρχονται και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ, με τον Νεϊμάρ να ντριμπλάρει σαν… σταματημένο τον Καρβαχάλ αλλά το τελείωμά του να είναι απογοητευτικό.

Με την είσοδο του Ινιέστα, οι Καταλανοί κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα με τον Ισπανό στο 81΄να τροφοδοτεί κάθετα τον Μέσι αλλά τον Αργεντίνο να πλασάρει από ευνοϊκή θέση άουτ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 80ο λεπτό για να απειλήσει πραγματικά η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μαρσέλο να σεντράρει και τον Κριστιάνο να πηδάει πολύ ψηλά αλλά η κεφαλιά του να σταματάει ο Τζόρντι Άλμπα.

Η «βασίλισσα» κατάφερε  να ισοφαρίσει, όταν ο Μόντρις εκτέλεσε το φάουλ και ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για τη «βασίλισσα», Σέρχιο Ράμος, με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Μπαρτσελόνα (Ενρίκε, 4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σ. Ρομπέρτο, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Γκόμες – Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Ρεάλ Μ. (Ζιντάν, 4-3-3): Νάβας – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο – Κόβατσιτς, Μόντριτς –  Ίσκο, Βάσκες, Ρονάλντο – Μπενζεμά.

Πηγή: filathlos.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρονάλντο και Μουρίνιο εμπλέκονται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Σκωτία: Τερματοφύλακας σούταρε κυριολεκτικά… στα πουλιά – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ