El Clasico στο πιάτο σας. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κόντρα του πλανήτη

Κάποτε αποτελούσε τη σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Ηταν ένα ντέρμπι με πολιτικές προεκτάσεις. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κόντρα στον πλανήτη, το γνωστό El Clasico με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 17:15.

Για πολλά χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τον ισπανικό εθνικισμό και η Μπαρτσελόνα τον καταλανικό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ίσως αντιπαλότητα που παρατηρείται, στον κόσμο του αθλητισμού, παγκοσμίως. 

Όλα αυτά όμως δεν παίζουν ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό το παιχνίδι οι Λος Blancos μπορουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της La Liga. Στις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η ομάδα της Μαδρίτης δεν ήταν ποτέ σε μία τόσο πλεονεκτική θέση και ταυτοχρόνως σε τόσο καλή αγωνιστική φόρμα. 

Και αυτό το ματς είναι μία τεράστια ευκαιρία, για να… βγάλει από τη μέση την Μπαρτσελόνα. 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν που έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος από τότε που ανέλαβε, θα πρέπει να «δημιουργήσει» μια συνταγή επιτυχίας χωρίς τους Γκάρεθ Μπέιλ και Τόνι Κροος (τραυματίες) με αποτέλεσμα να έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, από τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ο οποίος θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες του Ζόρντι Άλμπα..

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που απεδείχθη και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τον Λιονέλ Μέσι να καλείται ουσιαστικά, να τραβήξει την ομάδα του… έξω από το βούρκο (βρίσκεται στο -6 από τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Από τότε που τραυματίστηκε ο Ινιέστα –σήμερα επιστρέφει- η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει μόνο σε τρία από τα επτά παιχνίδια που έγιναν.

Ο Μέσι έχει αποδείξει ότι είναι… φτιαγμένος για τις συγκρούσεις των Clasico, καθώς έχει σκοράρει 21 φορές, κάτι που δεν έχει επιτύχει ποτέ κανένας άλλος ποδοσφαιριστής.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης εδώ.

Εάν η ομάδα του Ενρίκε κερδίσει θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για τον τίτλο, αν όμως ηττηθεί τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, καθώς θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη μετά, η Ρεάλ να απωλέσει ένα τόσο μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα.

Για τη Ρεάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέρχεται από ένα εκπληκτικό χατ-τρικ εναντίον της Ατλέτικο, με 16 τέρματα στο ενεργητικό του, σε ματς κλάσικο. O Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επιτύχει πέντε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος και έχει σκοράρει δέκα (από τα 16 του συνολικά γκολ σε κλάσικο με τη Ρεάλ) στο Camp Nou σε όλες τις διοργανώσεις (η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει στα 5 από τα τελευταία 9 ματς με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις) με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Το σύστημα 4-3-3 που χρησιμοποιείται από την ομάδα της Βαρκελώνης και το 4-2-3-1 που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από τον Ζινεντίν Ζιντάν, σημαίνει ότι Μόντριτς και Κόβασιτς θα βρεθούν απέναντι από τους Ράκιτιτς και Ινιέστα, σε μια τεράστια… συμπλοκή στη μεσαία γραμμή.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ