Ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στη φετινή Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, στις 21:15, στο ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για δικούς τους λόγους. Όλα αυτά με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από την ίδια… αφετηρία (4-3 το ρεκόρ τους) στο ντέρμπι και με σκοπό να πλησιάσουν την πρώτη τετράδα.

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς η απουσία του Τζέιμς Γκιστ φέρνει νέα δεδομένα στο «τριφύλλι». Παρ’ όλα αυτά, στα παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, πέραν των συστημάτων. Υπάρχει και το γόητρο!

Οι δύο ομάδες είναι δεδομένο ότι καίγονται για τη νίκη και οι λόγοι είναι πολλοί. Ο Παναθηναϊκός γιατί πρώτα απ’ όλα υπάρχει το κίνητρο της ήττας στο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Το 88-63 ακόμα είναι… νωπό στη μνήμη των ανθρώπων της ομάδας, με τις αλλαγές να είναι καταιγιστικές, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα εκείνο. Μάλιστα, στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» θέλει να δώσει τη δική του απάντηση.

Επίσης θέλει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε μια.. ανάσα από σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, όμως, δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακόμα, πιθυμεί να δείξει πως μπορεί να κερδίζει ακόμα και με δύο βασικούς παίκτες εκτός δράσης. Οι Μάικ Τζέιμς και Τζέιμς Γκιστ έχουν τεθεί νοκ άουτ, όμως στον Παναθηναϊκό θέλουν να «καμουφλάρουν» τις απώλειες αυτές και να φτάσουν σε μεγάλη νίκη ψυχολογίας.

Τεράστια κίνητρα και για τον Ολυμπιακό γιατί η ήττα στην Τουρκία, κόντρα στην Γαλατασαράι έκανε… ζημιά στους Πειραιώτες, όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός θέλει να «ρεφάρει» την ήττα του αυτή με μια σημαντική νίκη και ταυτόχρονα να δείξει πως είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Παράλληλα θέλει να «κερδίσει» χρόνο, ώστε να αφομοιώσουν άπαντες τα όσα ζητά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και να ενταχθεί για τα καλά στο σύνολο ο Πάτρικ Γιανγκ. Σε περίπτωση νίκης, μάλιστα, οι Πειραιώτες θα πορευτούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη συνέχεια της σεζόν.

Τέλος, θα αποκτήσει αίσθημα κυριαρχίας απέναντι στον άμεσο ανταγωνιστή του και θα «σπάσει» για τα καλά το ηθικό του Παναθηναϊκού μετρώντας δύο νίκες στα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν.

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν από δύο ημέρες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και ο Ισπανός Μπέντζαμιν Χιμένεθ.

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Βενζινάς κάνει dab μπροστά στον Ιντέγε – ΦΩΤΟ

Ετοιμάζεται για Βέλγιο ο… Έλληνας Ζέκα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ