Ξεκινά το NBA με ρεκόρ ξένων παικτών

Αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με ρεκόρ συμμετοχής ξένων παικτών, καθώς στις 30 ομάδες αγωνίζονται 113 μη-Αμερικάνοι από 41 χώρες. Τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν 101 παίκτες και 39 χώρες από τις σεζόν 2014-15 και 2013-14 αντίστοιχα. 

Για τρίτη σερί χρονιά ο Καναδάς βρίσκεται στην κορυφή με 11 παίκτες. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Γαλλία (10), Βραζιλία (9), Αυστραλία (8) και Κροατία (5). Η Γιούτα Τζαζ είναι η πιο κοσμοπολίτικη ομάδα με επτά μη-αμερικανούς και ακολουθούν Ντάλας Μάβερικς, Ντένβερ Νάγκετς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ορλάντο Μάτζικ, Φιλαδέλφια 76ερς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Τορόντο Ράπτορς να έχουν από 6.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται φυσικά από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Κώστα Κουφό και Γιώργο Παπαγιάννη (Σακραμέντο Κινγκς).

Στην πρεμιέρα διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις, με τους πρωταθλητές Καβαλίερς να υποδέχονται τη Νέα Υόρκη, τους ενισχυμένους με τον Κέβιν Ντουράντ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να φιλοξενούν τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς να φιλοξενούν τη Γιούτα Τζαζ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ εμφάνιση από τον Αντετοκούνμπο στο φιλικό με τους Πέισερς – ΒΙΝΤΕΟ

Η θαυμάστρια του Αντετοκούνμπο που… συζητήθηκε – ΦΩΤΟ

Το «ευχαριστώ» του Αντετοκούνμπο και η υπόσχεση τίτλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ