Οι αστρονομικές αποδοχές του Μαρσέλο Λίπι στην Κίνα

Ο Μαρσέλο Λίπι είναι και επίσημα από το περασμένο Σάββατο ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας.

Ο διάσημος Ιταλός τεχνικός αποδέχθηκε την πρόταση της ομοσπονδίας της ασιατικής χώρας και θα είναι ο αντικαταστάτης του Γκάο Χόνγκμπο, ο οποίος παραιτήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Κίνας, μετά την ήττα από το Ουζμπεκιστάν με 2-0, η οποία μηδένισε, ουσιαστικά, τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2018, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. 

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε, μέσω της ιστοσελίδας της, την πρόσληψη του 68χρονου κόουτς, ο οποίος οδήγησε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο Λίπι έχει γνώση από το ποδόσφαιρο της Κίνας, καθώς είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κίνας ο Λίπι θα έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 4.5 εκατ. ευρώ, αλλά αυτές θα εκτιναχθούν στα 15.5 εκατ. ευρώ, καθώς θα συνεχίσει να έχει και τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού σχολείου του δημοφιλέστερου συλλόγου της ασιατικής χώρας, της Γκουανγκζού Εβεργκράντε, ενώ θα βοηθά και στη διεθνή εικόνα του κινέζικου ποδοσφαίρου, αλλά και με συμβουλές του στις υποδομές του αθλήματος στην ασιατική χώρα.

Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, εργαζόμενος στις Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ στην συλλογή του διαθέτει επίσης, από την θητεία του στη Γιουβέντους, το Champions League, πέντε πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Κίνας ο Λίπι

Τα κόλπα του Παγιέ με μία τσίχλα – ΒΙΝΤΕΟ

Φόρμουλα Ένα – Είδε πρώτος την καρό σημαία ο Χάμιλτον και ελπίζει

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Γκολ α λά Ρονάλντο ο Κώστας Μήτρογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ