Ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Κίνας ο Λίπι

Ο Μαρσέλο Λίπι είναι και επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας.

Ο διάσημος Ιταλός τεχνικός αποδέχθηκε την πρόταση της ομοσπονδίας της ασιατικής χώρας και θα είναι ο αντικαταστάτης του Γκάο Χόνγκμπο, ο οποίος παραιτήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Κίνας, μετά την ήττα από το Ουζμπεκιστάν με 2-0, η οποία μηδένισε, ουσιαστικά, τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2018, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. 

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας της, την πρόσληψη του 68χρονου κόουτς, ο οποίος οδήγησε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Ο Λίπι έχει γνώση από το ποδόσφαιρο της Κίνας, καθώς είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε.

Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, εργαζόμενος στις Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ στην συλλογή του διαθέτει επίσης, από την θητεία του στη Γιουβέντους, το Champions League, πέντε πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Σάντος, ο Ρανιέρι και οι άλλοι 27 για το βραβείο «World Coach»

Στεφανίδη: Επιτέλους… ξεκουράζομαι

Μοράις: Θα βελτιωθούμε γρήγορα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ