Σκίμπε: Ήταν υποχρέωση μας το τρία στα τρία

Ο Μίχαελ Σκίμπε αναφέρθηκε στο απόλυτο νικών της Εθνικής στην προκριματική φάση, όπως και για την επιλογή του να μην εκτελέσει ο Μήτρογλου το φάουλ αλλά ο Σταφυλίδης.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι για δεύτερο σερί ματς η Εθνική δεν δέχεται γκολ:

«Είναι σημαντικό γεγονός τόσο για την διαφορά στα γκολ που μετράει πολύ στις ισοβαθμίες, αλλά και για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι πάντα σημαντικό να μην δέχεσαι γκολ». 

Για την εντολή του να αλλάξει ο εκτελεστής του φάουλ στην φάση του δεύτερου γκολ:

«Ο Κώστας Μήτρογλου είναι για τα πέναλτι. Ο Κώστας είναι ένας πολύ δημιουργικός παίκτης, ένας καλός εκτελεστής, ένας παίκτης που του αρέσει να παίρνει την ευθύνη κι αυτό είναι καλό. Δεν θα ήταν άσχημο να πάρει αυτός το φάουλ, όμως έκρινα ότι ο Σταφυλίδης είναι πολύ καλός φέτος στις εκτελέσεις. Ευτυχώς λοιπόν που το πήρε και καταφέραμε να σκοράρουμε». 

Για το αν του έχει ξανασυμβεί να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές τόσο νωρίς:

«Δεν μου έχει ξανατύχει στην καριέρα μου. Δεν είναι ότι χάσαμε τόσο νωρίς δύο σημαντικούς παίκτες, αλλά και ότι είναι τόσο έμπειροι. Είναι αρχηγοί στις ομάδες που παίζουν. Υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας, με τον Ταχτσίδη, αλλά και τον Οικονόμου. Επίσης χρειάστηκε να αλλάξει θέση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που έδειξε ότι μπορεί να παίζει πάντα καλά σε τρεις διαφορετικές θέσεις». 

Για το 3 στα 3 και τον αγώνα με την Βοσνία:

«Ήταν ο στόχος μας να πάρουμε αυτές τις νίκες στην αρχή, γνωρίζοντας ότι οι δυνατές ομάδες είναι η Βοσνία και το Βέλγιο με τις οποίες παίζουμε αργότερα. Ήταν υποχρέωση μας να κερδίσουμε τα πρώτα τρία ματς, όμως αυτό έγινε με σκληρή δουλειά στο γήπεδο».

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Προκριματικά Μουντιάλ 2018 – «Καθάρισε» ο Τζέκο για τη Βοσνία

Εσθονία – Ελλάδα 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Το γκολ του Σταφυλίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Το γκολ του Τοροσίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ