Ορφανός: Ευκαιρία αναλογικότητας ο νόμος του 2004

Άνω κάτω έγιναν τα εκλογικά της ΕΠΟ με την αίτηση ακύρωσης των εκλογών, κίνηση στην οποία συμμετέχουν παλιές μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου (Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας, Μαχλάς, Βαλαώρας, Σκαρτάδος) με επικεφαλής τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο οποίος επικαλείται τον εν ισχύει νόμο Ορφανού (2004) όπου προβλέπεται διεύρυνση του εκλογικού σώματος με έναν εκλέκτορα ανά 10 σωματεία σε κάθε ένωση (ΕΠΣ).

Ο συνολικός αριθμός εκλεκτόρων υπερβγαίνει τους 480 και είναι ο πιο αναλογικός και αντιπροσωπευτικός όλων των εποχών στην ΕΠΟ.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, νομοθέτης του νόμου του 2004, μίλησε αποκλειστικά στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή των Παύλου Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Περπερίδη, η οποία πρώτη αποκάλυψε πριν από ένα μήνα το σοβαρότατο ενδεχόμενο να μην γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ.

Ο κύριος Ορφανός χαρακτηριστικά επισήμανε:

«Έστω και δια της πλαγίας επανέρχεται κάτι που το είχε ανάγκη το ποδόσφαιρο. Ο νόμος του 2004 εξασφαλίζει την αναλογικότητα καθώς θα ψηφίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που συναποτελούν τις Ενώσεις. Όταν ψηφίζουν περισσότεροι δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα. Θα ήταν ευτυχής συγκυρία να εφαρμοστεί ο νόμος… Απορώ γιατί όλα αυτά τα χρόνια, όλο αυτό τον καιρό ουδείς ζήτησε την εφαρμογή του νόμου… Προφανώς γιατί δεν τους συμφέρει», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ορφανός στον Real Fm 97.8.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ