Ο Παναθηναϊκός τίμησε με νίκη τον Διαμαντίδη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 78-68 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στη φιλική αναμέτρηση της 1ης ημέρας του τουρνουά “Diamonds are forever” προς τιμή του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι Γιάννης Μπουρούσης και Μάικ Τζέιμς σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς. Οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, έτρεξαν, πίεσαν για το 47-32 του ημιχρόνου και το 63-50 στο 30′. Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά του Ντεμέτρις Νίκολς για τον Παναθηναϊκό. 

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68

Με Νικ Καλάθη, Τζέιμς Φελντέιν, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Γκιστ παρέταξε την ομάδα στο εναρκτήριο τζάμπολ ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε για να βγει σε αιφνιδιασμούς και να προσπεράσει με 26-26 στο 10΄. Νικ Καλάθης και Μάικ Τζέιμς πήραν τη σκυτάλη από τους Σίγκλετον, Γκιστ, στη 2η περίοδο, οι «πράσινοι» έκλεψαν μπάλες για το +15 (47-32) του ημιχρόνου. Ο Πεδουλάκης δοκίμασε διάφορα σχήματα, είτε με δύο κοντούς (Μάικ Τζέιμς – Νικ Καλάθη), τους Κέι Σι Ρίβερς – Ντιμίτρις Νίκολος, στο 2-3, αλλά και στον άσο τον Νίκο Παππά. Οι Ισραηλινοί ανέβασαν την απόδοσή τους στην 3η περίοδο, μείωσαν τη διαφορά, αλλά μέχρι το 30΄ ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει εκ νέου με +11, 63-50. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε  να προσφέρει θέαμα στους 10.000 φιλάθλους του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τον τέως αρχηγό τους, Δημήτρη Διαμαντίδη, για το τελικό, 78-68.

* Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι και ο γενικός διευθυντής της «ομάδας του λαού» Νίκολα Βούιτσιτς παρέδωσαν στον Δημήτρη Διαμαντίδη μία κυανοκίτρινη φανέλα με τυπωμένο το όνομά του και το Νο 13, ως ένδειξη αναγνώρισης στην προσφορά του Διαμαντίδη στο παγκόσμιο μπάσκετ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σίνγλετον 9, Ρίβερς, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Καλάθης Π., Φώτσης 3, Παππάς 11, Φελντέιν, Γκιστ 12, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13, Καλάθης Ν. 7.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Έντελσταϊν): Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Σμιθ, Γιβζόρι, Μέκελ 4, Πνίνι 13, Σεγκέφ, Οχαγιόν 7, Ουίμς 3, Αλεξάντερ, Άιβερσον 4, Τσίρμπες 15.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιτούδης: Συνεπής, επαγγελματίας, νικητής ο Διαμαντίδης

Το νέο πόστο του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό

Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο γράμμα του Διαμαντίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ