Το ξέσπασμα του Τζόρνταν για τις πράξεις τυφλής βίας στις ΗΠΑ

Παρότι πολλοί τον έχουν κατηγορήσει ότι αποφεύγει να ασχολείται με πολιτικά θέματα, υπό το φόβο ότι θα καταστρέψει το εμπορικό του προφίλ και θα χάσει χρήματα, ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε θέση στο μείζον θέμα που ταλανίζει τις ΗΠΑ: την αλόγιστη χρήση βίας από τους αστυνομικούς κατά Αφροαμερικανών, που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών μαύρων Αμερικανών πολιτών.

Ο Τζόρνταν, ιδιοκτήτης πλέον των Σάρλοτ Χόρνετς, αποφάσισε να δωρίσει δύο εκατομμύρια δολάρια σε δύο οργανώσεις (μία της αστυνομίας και μία της αφροαμερικανικής κοινότητας), που εργάζονται για την ανοικοδόμηση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των αστυνομικών και των Αφροαμερικανών. Και ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή μέσω μιας επιστολής στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ως περήφανος Αμερικανός, ως πατέρας του οποίου ο πατέρας χάθηκε σε ένα περιστατικό βίας χωρίς νόημα (σ.σ. ο πατέρας του Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμς, δολοφονήθηκε από δύο άνδρες το 1993 κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στη Βόρεια Καρολίνα), και ως μαύρος, έχω θορυβηθεί βαθιά από τους θανάτους Αφροαμερικανών από τα χέρια λειτουργών του νόμου και έχω θυμώσει από τη δειλή και γεμάτη μίσος στοχοποίηση και δολοφονία αστυνομικών. Πενθώ μαζί με τις οικογένειες όσων έχουν έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα, καθώς γνωρίζω και ο ίδιος τον πόνο τους πολύ καλά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ