Έγραψε ιστορία η Σερένα Γουίλιαμς

Η Serena Williams κέρδισε την Angelique Kerber με 2-0 σετ σε έναν ποιοτικό τελικό στο Centre Court και υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Wimbledon! Αυτός ήταν ο 22ος τίτλος Grand Slam τίτλος για την σπουδαία Αμερικανίδα που ισοφάρισε το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της open era!

Η Serena Williams πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα και επιβλήθηκε της Angelique Kerber με 7-5, 6-3 για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Wimbledon για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 7η συνολικά στην καριέρα της.

Ήταν ένας ιστορικός τίτλος για τη Serena, που ισοφάρισε το τεράστιο ρεκόρ των 22 Grand Slams της Steffi Graf, κορυφαίο μέχρι στιγμής στην ιστορία της Open era. Η 34χρονη Αμερικανίδα θα έχει την ευκαιρία να το προσπεράσει στους επόμενους μήνες, αλλά και να κυνηγήσει το κορυφαίο ρεκόρ στη συνολική ιστορία του τένις, τα 24 Slams της Margaret Court.

H Serena όχι μόνο ισοφάρισε το ρεκόρ της Graf με 22 major τίτλους, αλλά έγινε και η μεγαλύτερη σε ηλικία πρωταθλήτρια σε Grand Slam, βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ από το περσινό Wimbledon. Σήμερα, όταν δηλαδή πανηγύρισε τον 22ο Grand Slam τίτλο της, είναι 34 ετών και 283 ημερών.

Πέτυχε την 86η νίκη της στο Wimbledon, όπου έχει 86 νίκες και 10 ήττες. Πρώτη σε νίκες στο All England Club είναι η Martina Navratilova, με 121 νίκες, ενώ 94 νίκες έχει η Chris Evert. H Navratilova είναι η πρώτη και σε τίτλους στο Wimbledon, με 9 κατακτήσεις. Η Serena σήμερα ισοφάρισε το ρεκόρ της δεύτερης Graf με 7 τίτλους στο SW19.

Η Αμερικανίδα μετράει πλέον 304 νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις, μόλις δύο λιγότερες από τη Navratilova (306) και τρεις λιγότερες από τον Roger Federer (307), που πρόσφατα βελτίωσε το συγκεκριμένο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες.

 

Πηγή: tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ