Δήλωση βόμβα: Ντοπέ ο Ιμπραϊμοβιτς

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σουηδία η καταγγελία ενός πρώην μέλους του ιατρικού επιτελείου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο λόγος για τον Ουλφ Κάρλσον, ο οποίος υποστήριξε ότι ο νυν άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουβέντους.

«Σε μόλις έξι μήνες στη Γιουβέντους είχε αποκτήσει δέκα κιλά ήδη. Νομίζω ότι ήταν ντόπινγκ. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω”, χαρακτηριστικά ο Κάρλσον και πρόσθεσε:  «Πιστεύω ότι αυτή ήταν η κουλτούρα της Γιουβέντους εκείνη την περίοδο. Είχαν έναν γιατρό που τιμωρήθηκε για 22 μήνες», αναφερόμενος στον πρώην γιατρό του συλλόγου, Ρικάρντο Αγκρίκολα, ο οποίος καταδικάστηκε το 2004, ωστόσο στη συνέχεια η ποινή του παραγράφηκε.

Ο Κάρλσον επανέλαβε αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία και με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Sportbladet”, τονίζοντας μεταξύ άλλων:  «Δεν έχω να ξανασκεφτώ κάτι. Είχαμε μία συζήτηση για τις αρνητικές συνέπειες του ντόπινγκ στον αθλητισμό και υπογραμμίσαμε τι συνέβη στη Γιουβέντους τη δεκαετία του 2000. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν απευθύνομαι στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που ήταν απλά ένα παράδειγμα».

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα, μιλώντας στην εφημερίδα “Expressen”, προανήγγειλε μηνύσεις κατά του Κάρλσον.

«Θα τον μηνύσουμε. Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχουμε έναν Σουηδό δικηγόρο. Δεν λέμε ποιος είναι. Αυτό θα βγει αργότερα”, τόνισε ο Ραϊόλα και πρόσθεσε: «Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μισούν. Ίσως είναι ένας πρώην αθλητής που απέτυχε, ίσως ζηλεύει. Αυτός ο άνθρωπος έκανε ένα μεγάλο λάθος. Είχε μία ζωή πριν από αυτήν τη δήλωση, θα έχει μία άλλη μετά από αυτήν τη δήλωση. Διαδίδει ψεύδη».

«Είχαμε πάμπολλους ελέγχους ντόπινγκ. Ο Ζλάταν ελέγχθηκε 15-20 φορές, όλη την ώρα (σ.σ. την επίμαχη περίοδο). Είναι γελοίο. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Σε όλους τους συλλόγους που έχει πάει ο Ζλάταν, δεν πήρε ούτε ασπιρίνη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ