Στον τελικό του Ντουμπάι ο Παγδατής

O Κύπριος πρωταθλητής ήταν πίσω με σετ και με break, δεν το έβαλε όμως κάτω και πέτυχε μια τεράστια ανατροπή χθες, επί του Feliciano Lopez, για να προκριθεί στον τελικό του Dubai Tennis Championships. Θα είναι ο πρώτος τελικός για τον Κύπριο πρωταθλητή σε 500άρι μετά από περίπου 6 χρόνια, ενώ θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο σε ολόκληρη την καριέρα του. 

Στον τελικό, που θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από το OTE Sport 6 (και το SuperTennis), o Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Stan Wawrinka, που έμεινε μόνο 45 λεπτά στο court, μέχρι να αποκλείσει τον Νικ Κύργιο.

Θα είναι η 6η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παίκτες και ο Wawrinka δεν έχει χάσει ούτε μια από τις 5 προηγούμενες από τον Κύπριο πρωταθλητή. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ό,τι και αν συμβεί στον τελικό, ο Μάρκος έχει σφραγίσει την επιστροφή του στο Top40 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2013!

Η νίκη στον ημιτελικό

O 30χρονος Κύπριος πέτυχε μια τεράστια νίκη επί του Lopez σε έναν χορταστικό ημιτελικό στο Dubai Tennis Championships, με 3-6, 7-6 (1), 6-1. Στα μισά περίπου του αγώνα, είχε βρεθεί πίσω με 3-6, 3-4 και ο Ισπανός είχε το σερβίς, με υπομονή και πείσμα όμως έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και πέτυχε ακόμα μια σπουδαία νίκη στο Ντουμπάι.

Η φανταστική εβδομάδα συνεχίζεται για τον Μάρκο, που πριν από τον Lopez είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Viktor Troicki, Vasek Pospisil και Roberto Bautista Agut, χωρίς να χάσει κανένα σετ!

Με τη του νίκη προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό από τον Αύγουστο του 2015, όταν ήταν φιναλίστ στην Ατλάντα, ενώ θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο από τον Ιανουάριο του 2010! Θα είναι ο σημαντικότερος τελικός που θα έχει παίξει στα τελευταία 6 περίπου χρόνια, από τον Αύγουστο του 2010, ενώ θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο γενικά στην καριέρα του.

Και οι 4 τίτλοι που έχει κερδίσει στο παρελθόν (4-8 σε τελικούς), ήταν σε τουρνουά της σειράς ATP World Tour 250. Το 2006 κέρδισε τον πρώτο του, στο Πεκίνο της Κίνας, το 2007 κατέκτησε το Zagreb Open στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το 2009 αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και τον Ιανουάριο του 2010 κέρδισε το Medibank International, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους στα πρώτα games του δεύτερου ημιτελικού του Ντουμπάι, κανείς όμως δεν έφτασε στο break και μετά από 6 games το σκορ ήταν ισόπαλο στο 3-3. Ο Lopez κέρδισε όμως τους 12 από τους 15 επόμενους πόντους και έκλεισε το σετ στο 6-3, μέσα σε μισή ώρα ακριβώς.

Ο Παγδατής ανταποκρίθηκε με ένα δικό του σερί, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ. Ο 34χρονος Ισπανός έκανε δύο συνεχόμενα break, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 3/3 κερδισμένα break points, για να πάρει τα ηνία και σε αυτό το σετ, αποκτώντας προβάδισμα με 4-3.

Ο Μάρκος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Απάντησε άμεσα στο νέο σερί του Ισπανού και προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5, με τον Lopez να ανταποκρίνεται πάντως στα δύο games που σέρβιρε για να μείνει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και σε 6-6. Στο tie-break όμως ο Παγδατής ήταν εκείνος που είχε το πάνω χέρι, καθώς κέρδισε 6 πόντους στη σειρά (6-0) και τελικά το κατέκτησε με 7-1.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Lopez ήταν εκείνος που κέρδισε το πρώτο game, ακολούθησε όμως ένας μονόλογος για τον Μάρκο, που ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στην υπόθεση πρόκριση όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών κέρδισε 6 games, για να πάρει το 3ο σετ με το εκκωφαντικό 6-1!

Σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες – 2 ώρες και ένα λεπτό για την ακρίβεια – ο Παγδατής είχε πάρει την πολύ σπουδαία πρόκριση για ��ον τελικό του Dubai Tennis Championships. Ο Κύπριος τελείωσε το παιχνίδι με 27 winners και 30 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο “Feli” είχε 33 winners και 50 λάθη.

 

Πηγή:tennisnews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ