Ρεσιτάλ Αλέφαντου: Ο Τσόρι, ο Φορτούνης και τα… κιλά του Πάρντο

Ο Νίκος Αλέφαντος, σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Διαβάστε το σχόλιο του Νίκου Αλέφαντου:

«Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επηρεασμένος από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, για τα μεγάλα λάθη στο παιχνίδι με την Άρσεναλ έχω αναφερθεί λεπτομερώς στην προηγούμενη στήλη. Τα πόδια τους ήταν βαριά με τον Παναιτωλικό, αργό ποδόσφαιρο, τόσο άσχημο τον Ολυμπιακό δεν τον έχω ξαναδεί φέτος. Από θέμα ταχύτητας, από θέμα δημιουργίας ευκαιριών, από θέμα σκοραρίσματος.

Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλά στημένος, ξύπνιος ο προπονητής του, παρ΄ ότι με 10 παίκτες για όλο το β΄ ημίχρονο, έπαιξε και με τρεις στόπερ, έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Αυτά που δεν έκανε ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ…

Τώρα θέλω να πω ορισμένα πράγματα και να τα τονίσω. Ο Τσόρι πρόσφερε, τον εκτιμάμε, αλλά μην καταστρέψει τον Φορτούνη πάνω στο ξεπέταγμά του και την άνθησή του. Είναι αμαρτία στο ελληνικό πρωτάθλημα να τον πετάνε τον Φορτούνη έξω δεξιά. Ο Φορτούνης μεγαλούργησε φέτος πίσω από τον φορ, στον άξονα, να βγαίνει κρυφός κυνηγός και να σκοράρει κατά ριπάς.

Και τα φάουλ ο Φορτούνης πρέπει να τα χτυπάει και τα πέναλτι. Δεν επιτρέπεται να παίρνει την μπάλα ο Τσόρι να το χτυπάει και να το χάνει. Πρέπει να δώσει εντολή ο προπονητής να τα χτυπάει ο Φορτούνης. Αυτός είναι αλάνθαστος, έχει πολύ καλά πόδια, σκοράρει κατά ριπάς, μην του κόβετε τη φόρα. Μεγάλωσε σε ηλικία ο Τσόρι, πέρασε και τραυματισμούς, πρόσφερε, πήρε λεφτά, φτάνει.

Ο Φορτούνης δεν πρέπει να κουνηθεί πίσω από τον φορ. Και ιδιαίτερα όταν έχεις φορ τον Ιντέγε για τον οποίο κόντρα στο ρεύμα εγώ έλεγα ότι δεν ξέρει πολλή μπάλα… Παρατηρείστε τα κοντρόλ του.

Εγώ θέλω σέντερ φορ που να αναστατώνει, να μπορεί να παίξει και σε κλειστούς χώρους, να κάνει φάσεις μόνος του. Εγώ θέλω Υφαντή, Αναστόπουλο, Τζιοβάνι, Μιραλάς, ακόμα και Τζιμπούρ όταν ήταν στα ντουζένια του, να κάνουν φάσεις και μόνοι τους.

Υπάρχει μία θέση μόνο που θα έβαζα τον Τσόρι αν ήθελα να τον χωρέσω στην 11άδα με τον Φορτούνη. Και το έχω ξαναπεί στο παρελθόν. Δίπλα από τον κόφτη, όπως έπαιζε ο Ιμπαγάσα επί Βαλβέρδε δίπλα στον Μοντεστό, και πίσω από το φορ έπαιζε ο Φουστέρ τότε. Σε εύκολα ματς ελληνικού πρωταθλήματος, παίξε με έναν κόφτη, τον Σέρβο, και βάλε στον άξονα και Τσόρι και Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός έχει σε άσχημη εποχή αυτές τις μέρες τον Ντουρμάζ, τον Τσόρι, τον Καμπιάσο ο οποίος δεν μπορεί να συνέρθει στα τρεξίματά του, θα ξαναπώ ότι έχει πολλά βαριά κορμιά η ομάδα. Όπως τους είδα σε αντίθεση με την Άρσεναλ που είχε αθλητές μέσα αέρινους, κάτι δεν πάει καλά με την προπόνηση. Δε βλέπω φρεσκάδα. Δεν επιτρέπεται ο Πάρντο να έχει αυτά τα κιλά.

Ο Σαλίνο χρειάζεται μέσα στην ομάδα, δίνει ταχύτητα, είναι μαχητής, τα δίνει όλα.

Και προσοχή στον Φορτούνη, μην τον χαραμίζετε για τον Τσόρι. Πέρασε η μπογιά του Τσόρι, τώρα βγήκε νέο διαμάντι που λέγεται Φορτούνης και τα έχει όλα. Δύο πόδια πολύ καλά, γκολ, ταχύτητα, διεισδύσεις, ηγετιλίκι, αυτός είναι για τον άξονα, όχι να του τρώει τη θέση ο Τσόρι.

Βλέπω τις ομάδες στο Γιουρόπα, πολύ καλές ομάδες και πολλές στον αριθμό. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, πρέπει οπωσδήποτε τον Γενάρη να βρει έναν ξένο στόπερ στιλ Μέλμπεργκ αλλά πιο γρήγορο. Έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Με τέτοια άμυνα δεν θα προχωρήσουμε στην Ευρώπη.

Ο Μαρινάκης έκανε πολλές μεταγραφές και έριξε λεφτά στην ομάδα, μην απογοητεύονται, ο Ολυμπιακός έχει ένα κίνητρο μεγάλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, να το πάρει αήττητος. Πρέπει να το κάνει και μπορεί να το κάνει. Δεν επιτρέπεται να τα παρατήσουν. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει αυτό το ρεκόρ, να το πάρει αήττητος. Οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα ούτε κατά διάνοια δεν έχουν το υλικό του Ολυμπιακού.

Πρέπει να χάσει κιλά όμως η ομάδα, να γίνουν αρκετοί παίκτες πιο ευκίνητοι. Δε βλέπω φρεσκάδα στην ομάδα εδώ και καιρό, τον τελευταίο καιρό… Το έμπειρο μάτι λίγο άμα δει μία ομάδα, καταλαβαίνει τι προπόνηση γίνεται. Είδα τον Κάμπελ και έχει γίνει άλλος άνθρωπος στην Άρσεναλ, έχασε κιλά, τον έκανε ο Βενγκέρ να τρέχει σαν 1500άρης».

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης:

Το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του Ολυμπιακός – Παναιτωλικός – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ