Μπλάτερ: Με παρεμβάσεις οι αναθέσεις των Μουντιάλ

Ο Σεπ Μπλάτερ, μετά τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στη FIFA, άρχισε να μιλάει και σε συνέντευξή του σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», παραδέχθηκε ότι οι αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ρωσίας και Κατάρ ήταν «στημένες», και με παρεμβάσεις πολιτικών.

Ο πρόεδρος της FIFA, που του έχει ασκηθεί δίωξη από τις ελβετικές αρχές, ομολόγησε για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο διευθετήθηκε η ανάθεση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, αλλά και αυτή του 2022 στο Κατάρ. Μάλιστα έμπλεξε και τον Νικολά Σαρκοζί.

«Το 2010 βρισκόμασταν σε συζητήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έπειτα πήραμε μια διπλή απόφαση. Αποφασίσαμε λοιπόν να το δώσουμε στη Ρωσία, η οποία δεν το είχε διεξάγει ποτέ μέχρι τότε, και για το 2022 να πάει στην Αμερική. Αυτό προκειμένου να δώσουμε τα Παγκόσμια Κύπελλα στις δύο μεγαλύτερες πολιτικά δυνάμεις. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο Σαρκοζί συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα του Κατάρ και έπειτα σε ένα γεύμα με τον Πλατινί είπε πως θα ήταν σωστό η διοργάνωση να πάει στο Κατάρ. Κι αυτό τα άλλαξε όλα», ήταν τα λόγια του Σεπ Μπλάτερ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντετοκούνμπο ψάχνει για σουβλάκι στην Ταϊβάν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ