Αναστασίου: Αναλαμβάνω την ευθύνη

Αναστασίου: Αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν απογοητευμένος για την ήττα από τον Πανθρακικό στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα, και τόνισε πως θα μπορούσε να πει πολλά, ενώ δε θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επίσης, αναφέρθηκε στην είσοδο του Φιγκερόα, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως οι ακρίτες έπαιζαν στην ουσία με πέντε αμυντικούς και μίλησε για τις μακρινές μπαλιές, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν φοβόμουν τόσο αγωνιστικά όσο σε θέμα νοοτροπίας. Ξεκινήσαμε δυνατά και ελέγχαμε το παιχνίδι και από το πουθενά από μία σέντρα μείναμε πίσω στο σκορ. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και με σέντρες όπως θα έπρεπε αλλά δεν τις τελειώσαμε.

Με την είσοδο του Φιγκερόα γεμίσαμε την περιοχή γιατί στο πρώτο έβγαινε πολύ έξω από την περιοχή ο Μπεργκ. Καρποφόρησε η υπεροχή μας αλλά δεν δείξαμε ηρεμία και δεν κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας. Δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ, κάπου εκεί προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε αλλά δεν δημιουργήσαμε κάτι μεγάλο. Είναι μία ήττα που πονάει αρκετά. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα.

Οι παίκτες προσπάθησαν. Για κάποιες δικαιολογίες των παικτών αναλαμβάνω πάλι την ευθύνη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Όπως για τίποτα που έχω κάνει. Έχουμε μία εβδομάδα κρίσιμη με δύο παιχνίδια με τον Εργοτέλη εκτός έδρας για πρωτάθλημα και κύπελλο και τη συνέχεια της σεζόν. Θα είναι κρίσιμη για τη συνέχεια και την ψυχολογία της ομάδας. Μπορώ να πω πολλά, αλλά δεν θέλω», δήλωσε, αρχικά.

 

Στη συνέχεια, είπε:

Για την έντονη αυτοκριτική του και τι τον οδήγησε σε αυτό: «Δεν συνέβη κάτι. Όταν χάνει μία ομάδα κάποιος είναι υπεύθυνος. Και θεωρώ ότι είμαι εγώ αυτός που φταίει».

Για το τι «πλήρωσε» ο Παναθηναϊκός πέρα από τα προσωπικά λάθη του κόουτς: «Όταν δέχεσαι δύο γκολ εντός έδρας νομίζω ότι η ευθύνη είναι συνολική. Είναι εύκολο να πω ότι φταίει ο ένας ή φταίει ο άλλος. Δεχτήκαμε ένα γκολ το πρώτο που ήταν παρά πολύ εύκολο. Και ειδικά το δεύτερο με μία στημένη φάση. Από τη στιγμή που έχουμε οργάνωση. Κάθε παίκτης είναι υπεύθυνος να μαρκάρει έναν αντίπαλο. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο κι όταν δεν προσέχεις οι λεπτομέρειες μετράνε. Είναι απογοητευτικό ότι χάσαμε εντός έδρας. Όχι μόνο από τον Πανθρακικό αλλά γενικά ότι χάσαμε στο γήπεδό μας. Θέλω να κοιτάξω τον καθρέφτη και να κάνω την αυτοκριτική μου».

Για ποιο λόγο έγιναν γεμίσματα και μακρινές μπαλιές: «Έτσι υπήρχε η προοπτική. Ο Πανθρακικός έπαιξε στην ουσία με πέντε αμυντικούς. Διαπιστώσαμε ότι ο Μπεργκ έβγαινε πολύ έξω και γι’ αυτό μπήκε ο Λουτσιάνο (σ.σ. Φιγκερόα) και δικαιωθήκαμε».

Για την ευθύνη που αναλαμβάνει: «Για την εικόνα της ομάδας συγκεκριμένα».

Για το γεγονός ότι είχε πει πως είναι το δυσκολότερο παιχνίδιτης σεζόν κι αν το πέρασε στους παίκτες του: «Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα και προσπαθήσαμε. Δεν έχω παράπονο για την προσπάθεια. Θα είναι εύκολο να πω τι φταίει και τι δεν φταίει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι καλό να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Ο νεαρός προπονητής μιλώντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω πολλά, αλλά αυτή την στιγμή είμαι πολύ εκνευρισμένος. Συγχαρητήρια στον Πανθρακικό».

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ