Απολαυστικός Αλέφαντος για το ντέρμπι της Τούμπας

«Θα σας πω τι θα έκανα εγώ αν ήμουν προπονητής του ΠΑΟΚ. Δύο φισέκια κυνηγούς απέναντι στον Ολυμπιακό, μην ασχολείσαι με τον παλαίμαχο Μπερμπάτοφ γι΄ αυτό το ματς που είχε παίξει και την Πέμπτη κι ήταν κουρασμένος, μην ασχολείσαι με τον Αθανασιάδη που είναι γεμάτος τατουάζ. Δύο φισέκια μπροστά θα έβαζα, τον Μακ και τον Ροντρίγκες», λέει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Νίκος Αλέφαντος, προσπαθώντας να… βοηθήσει τον Τούντορ για τη συνέχεια. Παράλληλα, βγάζει το καπέλο στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Μπορώ να βγάλω το καπέλο σε αυτόν τον προπονητή του , δύο δύσκολα ματς μέσα σε μία εβδομάδα μου άρεσε πολύ. Όλα μου άρεσαν, όπως τα είδε και όπως τα χειρίστηκε.

Ακόμα και το β΄ ημίχρονο στην Τούμπα που κάποιοι γκρινιάζουν. Έτσι πρέπει να είναι ο προπονητής, δεν είναι φίλαθλος με πατατάκια. Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ δύσκολη βδομάδα με δύο διαφορετικά ταξίδια πήγαινε-έλα. Έβγαλε έξω τον κουρασμένο Φορτούνη και πέταξε μέσα τον Καμπιάσο τρίτο αμυντικό χαφ να διαχειριστεί το ματς και να υπερασπιστεί το 0-2. Καλά έκανε. Παίζει και ο ΠΑΟΚ μπάλα, δεν είναι μόνος του ο Ολυμπιακός ώστε να ζητάνε κάποιοι κι άλλα γκολ.

Ο Ολυμπιακός στην αρχή του ματς ήταν σα μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Επέβαλε το παιχνίδι του και καθήλωσε τον ΠΑΟΚ. Πάγωσε την Τούμπα, την τελείωσε.

Ήταν εκπληκτικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισάωρο. Είναι ήδη πρωταθλητής. Και πριν το ματς της Άρσεναλ σας είχα πει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα από αυτόν τον Παναθηναϊκό, ούτε από αυτόν τον ΠΑΟΚ, και ότι θα πάρει το πρωτάθλημα για πλάκα. Μου έγραφαν διάφορες βρισιές οι ΠΑΟΚτσήδες. Νομίζουν ότι μιλάω οπαδικά. Κάθε χρόνο όμως τους τα λέω τι θα πάθουν και τα βλέπουν στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός είναι μακράν καλύτερος από τις άλλες ελληνικές ομάδες. Πολύ ωραία έπαιξε και η άμυνα, τα στόπερ, ο Σιόβας, ο Μποτία, τα μπακ, με βοήθεια πάλι από τα δύο αμυντικά χαφ, αυτή τη φορά τον Μιλιβόγεβιτς και τον Κασάμι.

Ο Φορτούνης κένταγε, κατά μέτωπο έμπαινε, αναστάτωνε. Ο Ντουρμάζ καταπληκτικός, όχι μόνο πολλή μπάλα, αλλά και ταχύτητα και πνευμόνια και τσαγανό. Ο Ιντέγε ήταν η ευχάριστη έκπληξη, πέταξε ένα γκολ απίθανο, έδειξε ενέργεια μεγάλου παίκτη. Ήταν το καλύτερό του ημίχρονο όσο είναι στον Ολυμπιακό. Καλά, για τον Ρομπέρτο τι να λέμε, ποια άλλη ελληνική ομάδα έχει δώσει 6 εκ. ευρώ για γκολκίπερ; Το έκανε ο Μαρινάκης και δικαιώνεται συνεχώς.

Ο Μαρινάκης έχει πάρει πολλούς παίκτες, καλούς παίκτες, πλήρης ομάδα, γεμάτη ομάδα, και είναι απαράδεκτο να λένε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει με άλλους τρόπους τα πρωταθλήματα. Αυτό είναι λάσπη. Λένε αηδίες.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει φέτος γιατί με αυτούς τους παίκτες και με αυτόν τον προπονητή -όταν ανέβουν όλες οι μεταγραφές, γυρίσουν και οι τραυματίες- είναι ευκαιρία να φτάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να περάσει από τον όμιλο μετά από αυτό το ανέλπιστα κακό ξεκίνημα της Άρσεναλ και μετά να περάσει άλλο ένα γύρο. Δεν παίζει ανεύθυνο ποδόσφαιρο αυτός ο προπονητής, δένει τα νώτα του και φεύγει μπροστά σαν βεντάλια με γρήγορους παίκτες.

Η Άρσεναλ διέλυσε τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και έδειξε πόσο μεγάλη ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Καταπληκτική ήταν η Άρσεναλ στα πρώτα λεπτά, χάθηκε η μπάλα. Έκανε όμως λάθη ο Φαν Χάαλ, θα τα πω στη συνέχεια.

Ο Τούντορ έκανε αλαλούμ. Αφήνεις, ρε Τούντορ, τον Ροντρίγκες αριστερό μπακ και έχεις στο κέντρο Τζιόλη με Κάτσε και πίσω από τον φορ τον Πέλκα; Σας γλεντούσε ο Φορτούνης στο χώρο του κέντρου. Πού ήταν η επιτήρηση του Φορτούνη; Καλά, δεν βλέπεις ότι αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού; Και ποιος Πέλκας πίσω από τον φορ, για κολατσιό τον είχανε οι αμυντικοί χαφ του Ολυμπιακού. Έπρεπε να αφοσιωθεί ο Κάτσε στον Φορτούνη. Γι΄ αυτή τη δουλειά είναι ο Κάτσε.

Και κάνει τα τρελά του ο Τούντορ, μιλάμε για σαλάτα. Βάζει τον Κίτσιου μέσα επειδή χτύπησε ο Κωνσταντινίδης και αργότερα κάνει αλλαγή στην αλλαγή, βγάζει τον Κίτσιου έξω για να βάλει τον Βραζιλιάνο και περνάει τον Μακ δεξί μπακ, γελάει ο κόσμος. Ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε σωστά πράγματα. Έξω ο κουρασμένος Φορτούνης για να μπει ο Καμπιάσο τρίτος αμυντικός χαφ να προφυλάξει το σκορ, έξω ο Ιντέγε για να μπει ο άλλος σέντερ φορ.

Για τον Μπερμπάτοφ με βρίζανε οι ΠΑΟΚτσήδες. Μπάλα βλέπετε; Σας είπα, σαν παλαίμαχος παίζει. Δεν ακουμπάει μπάλα. Αργός παίκτης. Τεμπέλικο ποδόσφαιρο. Ο δε Αθανασιάδης θα το λέω πάντα, όσο είναι αυτός στον ΠΑΟΚ δε θα πάρετε πρωτάθλημα ποτέ!

Τώρα θα προτείνω κάτι, όπως είχα προτείνει πέρσι πρώτος για τον Παναθηναϊκό πέρσι να βάλει τον Κουτρουμπή αμυντικό χαφ.

Θα σας πω τι θα έκανα εγώ αν ήμουν προπονητής του ΠΑΟΚ. Δύο φισέκια κυνηγούς απέναντι στον Ολυμπιακό, μην ασχολείσαι με τον παλαίμαχο Μπερμπάτοφ γι΄ αυτό το ματς που είχε παίξει και την Πέμπτη κι ήταν κουρασμένος, μην ασχολείσαι με τον Αθανασιάδη που είναι γεμάτος τατουάζ. Δύο φισέκια μπροστά θα έβαζα, τον Μακ και τον Ροντρίγκες. Βάλε τους μπροστά και έχε έναν χαφ πίσω τους να φτιάχνει παιχνίδι. Κλείσε τους χώρους πίσω και παίξε τον Ολυμπιακό όπως έπαιξε εκείνος την Άρσεναλ. Έχετε διαλύσει, μείνατε 8 βαθμούς πίσω από τις πρώτες αγωνιστικές και τρώτε τα παραμύθια.

Για τον Παναθηναϊκό θα κάνω ένα σχόλιο στην Ξάνθη. Δεν ήταν αρνητικός όπως λένε. Καλά έκανε και προφύλαξε τα νώτα του, έδεσε τα ατού της Ξάνθης και περίμενε να κλέψει το ματς. Ερχόταν από κακή κατάσταση ο ΠΑΟ. Και τελικά το νίκησε το ματς. Καλώς πέταξε έξω Πέτριτς, Νίνηδες παλαίμαχους, και ο Πράνιτς δεν έχει προσφέρει φέτος. Ο Καλτσάς δεν έδειξε τίποτα. Πολύ καλά πήγε ο Αμπέιντ, με ταχύτητα, αυτός θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Και μου άρεσε ο στόπερ τους που έβαλε το γκολ, ο Τελάντερ. Μικρός σε ηλικία, αυτός ήταν ο καλύτερος του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αυτό το πρωτάθλημα αήττητος. Είναι μεγάλη ευκαιρία να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Είδα και την ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, δεν είναι άσχημη η ΑΕΚ, βέβαια δεν είναι για πρωτάθλημα με τίποτα. Η ΑΕΚ είναι για να κυνηγήσει φέτος τρίτη-τέταρτη θέση. Ένας σέντερ φορ της λείπει πολύ. Αυτή η ομάδα δεν είναι για να κοντράρει τον Ολυμπιακό με τίποτα. Ο Ατρόμητος καλός ήταν, γρήγορος, φάγανε ένα γκολ από το πουθενά, είχαν ένα ακυρωθέν γκολ, είχανε και δοκάρι στο 93΄. Μπορούσε να πάρει την ισοπαλία ο Ατρόμητος.

Η Μπαρτσελόνα σας έλεγα ότι είναι ο Μέσι και ότι όλοι οι άλλοι είναι λίγοι αν τους βάλεις χωρίς τον Μέσι. Χτύπησε λοιπόν ο Μέσι και η Μπαρτσελόνα διασύρεται. Αυτή η ομάδα χωρίς τον Μέσι θα μπορούσε να βγει ακόμα και τέταρτη-πέμπτη.

Για τον Ρότζερς επίσης έλεγα ότι δεν είναι προπονητής για τη Λίβερπουλ. Τον καθάρισαν επιτέλους και πολύ άργησαν. Τον Κλοπ να πάνε να πάρουν.

Η Άρσεναλ την πάτησε τη Μάντσεστερ. Ταχύτατη. Σε φοβερή κατάσταση ο Σάντσες, μέγας ντριμπλέρ, καλά ρε π… Φαν Χάαλ δε βλέπεις τι κάνει; Περνάει και κλίνει συνεχώς από το δεξί πόδι, όχι από το αριστερό. Δεν έχει καλό αριστερό. Χτυπάει λοιπόν τον μπακ στο αριστερό του πόδι, φεύγει από το αριστερό του πόδι. Ρίξε ένα χαφ κοντά να ντουμπλάρει τον μπακ. Βοήθα το μπακ. Αφού φεύγει από το αριστερό πόδι του μπακ, μπορεί εύκολα ένα χαφ να τον ντουμπλάρει. Τι κάθεσαι και γράφεις στον πάγκο με το μπλοκάκι; Ο δε Ρούνεϊ το έχω ξαναπεί, δεν ξέρει μπάλα. Κοινός παίκτης είναι. Μπροστά τον βάζεις, δυσκολεύεται στο γκολ, πίσω από τους φορ τον βάζεις, δεν ξέρει μπάλα για να παίζει εκεί.

Σε δραματική κατάσταση είναι φέτος η Τσέλσι. Ερείπια. Θα τα πω στην επόμενη στήλη και για τα λάθη που έχει κάνει ο Μουρίνιο. Δεν το πιστεύω ότι έχει κάνει τόσο μεγάλα λάθη”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιντέγε… αυτοθαυμάζεται για τον πανηγυρισμό του – ΦΩΤΟ

Έτσι κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ