Ποινική δίωξη κατά του Μπλάτερ

Οι έρευνες για τη διαφθορά στους κόλπους της FIFA βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν πως ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Σεπ Μπλάτερ!

Επίσης, οι αρχές εξετάζουν τη διαδικασία ανάθεσης των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Κλήθηκε και ο Μισέλ Πλατινί για εξηγήσεις για… κίνηση χρημάτων εννέα χρόνια μετά!!!

Ο επί σειρά ετών «ισχυρός άνδρας» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και απερχόμενος πρόεδρος της FIFA θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς θεωρείται ύποπτος για εγκληματική κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση, σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στον Τύπο από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η έρευνα αφορά υπόθεση υπογραφής τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υπογράφηκε από τον Μπλάτερ το 2005 με τον Τζακ Γουόρνερ, τότε πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής ένωσης της Καραϊβικής. Δηλαδή, μιλάμε για κατηγορίες που έχουν γίνει γνωστές τους τελευταίους μήνες, αλλά πλέον οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις…

Επίσης ο πρώην πρόεδρος της FIFA είναι ύποπτος για απιστία σε υπόθεση πληρωμής προς τον Μισέλ Πλατινί, η οποία φέρεται να έγινε για εργασίες που εκτελέστηκαν στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002.

Aυτή η πληρωμή εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2011. Εκείνη την περίοδο (1999-2002) ο Πλατινί δούλευε για τον Μπλάτερ, αλλά το γιατί η πληρωμή έγινε εννέα χρόνια μετά αποτελεί ερωτηματικό. Είναι χαρακτηριστικό πως ηττήθηκε από τον πρόεδρο της UEFA να παρέχει πληροφορίες βοηθώντας την έρευνα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ