Αλέφαντος: Ο “νεκρός”, ο “παππούς” και ο σούπερ ανύπαρκτος

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Αλέφαντος, σχολιάζοντας τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα σε Φινλανδία και Ρουμανία.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Είδα και τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, θέλω να πω ορισμένα πράγματα διότι άλλοι γλείφουνε τους παίκτες και δεν τα λένε. Η Εθνική δεν έχει μόνο πρόβλημα με τους προπονητές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον τεράστιο Ρεχάγκελ. Η Εθνική έχει πρόβλημα και με τους παίκτες. Δεν έχουν σχέση αυτοί οι παίκτες με ποδοσφαιριστές που είχαμε άλλες εποχές.

Με εξαίρεση την άμυνα. Ο τερματοφύλακας Καρνέζης είναι σταθερός, ο Μανωλάς ήταν εκπληκτικός τόσο κάτω στην ταχύτητα όσο στο ψηλό παιχνίδι, τους προλάβαινε όλους. Ο Μανωλάς επισκίασε τους πάντες, και τον Παπασταθόπουλο. Ο Χολέμπας το παλεύει από τη δική του πλευρά.

Ο άλλος παίκτης που ξεχωρίζει για εμένα σε αυτήν την Εθνική είναι ο μόνος παίκτης που μπορούσε να πάρει την μπάλα και να ντριμπλάρει: Ο Κονέ. Και στα δύο ματς. Και κακώς τον έβαζαν στην άκρη, αυτός είναι κλασικό 8άρι.

Η κατάντια η μεγάλη είναι που δεν μπορούν να πάρουνε την μπάλα οι μπροστινοί να πάνε στο ένας εναντίον ενός. Είδα έναν Φετφατζίδη που ήταν σαν να πέρναγε την ώρα του, “νεκρός”, ανύπαρκτος. Είδα έναν Αραβίδη σούπερ ανύπαρκτο, δεν ακούμπαγε μπάλα, πάρε ρε την μπάλα να μπεις μέσα, μπορείς;

Είδα έναν Μήτρογλου που αν δεν είχε αυτό το όνομα, ούτε την πόρτα της Εθνικής δε θα πέρναγε. Αγνώριστος, σαν “παππούς”, δεν υπάρχει άλλος τέτοιος “παππούς”.

Ο μόνος παίκτης που μπορούσε να πάρει την μπάλα και να ντριμπλάρει, να μπουκάρει, ήταν ο Κονέ. Και τα δύο μόνα σουτ με τα οποία απειλήσαμε, ήταν του Κονέ.

Η Εθνική έχει μεγάλο πρόβλημα στα χαφ και στην επίθεση. Ο Σάμαρης είναι το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Τζιόλης είναι ο γνωστός Τζιόλης, καλύτερος από τους άλλους εκεί, φανταστείτε για τι πρόβλημα μιλάμε. Ο Φορτούνης χτύπησε και βγήκε.

Το πιο κουφό που είδα ήταν η αλλαγή του Τσάνα να βάλει μέσα τον Βύντρα ώστε να περάσει τον Κίτσιου μπροστά στη θέση του Φετφατζίδη. Εντάξει, τα είδαμε όλα, δραματική κατάσταση.

Έξι ώρες να έπαιζε η Εθνική με τους Ρουμάνους και με τους Φινλανδούς γκολ δε θα έβαζε. Μεγάλο πρόβλημα στα χαφ και στην επίθεση.

Και μιλάμε για μία Ρουμανία σε αποσύνθεση. Καλά, με τον Σανμαρτεάν ρε; Πριν …15 χρόνια είχε έρθει στον Παναθηναϊκό και δεν έπιασε. Με τον Σανμαρτεάν ρε σε αυτήν την ηλικία τώρα; Η ομάδα του Ρεχάγκελ θα είχε βάλει 3 γκολ σε αυτή τη Ρουμανία.

Πάμε τώρα να κάνουμε ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τον Ντοσεβί που τον έδωσε δανεικό και τον Ντουρμάζ που τον έκοψε από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ είχα βγει και είχα πει πολλές φορές ότι μου σπάει τα νεύρα ο Ντουρμάζ διότι ενώ είναι καλός παίκτης δεν πάει με τίποτα στο γκολ. Ότι γίνεται η μπαλιά από την άλλη πλευρά και ο Ντουρμάζ κάθεται έξω από την περιοχή και κοιτάει. Ναι, αλλά τον είδα τώρα και έπαιζε Εθνική Σουηδίας σε άλλη θέση. Και γενικώς παίζει εκεί στην Εθνική Σουηδίας.

Μήπως είναι πολυτέλεια να παίζει κάποιος στην εθνική Σουηδίας και εσύ να μην τον δηλώνεις στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ;

Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα βγουν οι νέες μεταγραφές του Ολυμπιακού. Αν αποδειχτούν καλοί παίκτες, θα δικαιωθεί ο Σίλβα για Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Φουστέρ. Εγώ μέχρι τώρα με αυτά που βλέπω είμαι επιφυλακτικός με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Λείπουν πράγματα από το παιχνίδι της ομάδας, δεν βλέπω ορισμένα βασικά στοιχεία. Πρέπει να περιμένουμε όμως.

Η γνώμη μου είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού πλήρωσε πολλά λεφτά, δεν πούλησε, έκανε ό,τι μπορούσε φέτος για να ενισχύσει την ομάδα. Από τον προπονητή εξαρτάται πώς θα αξιοποιήσει το υλικό και πώς θα δικαιωθεί για τις μεταγραφικές του επιλογές.

Και ο Ντοσεβί αν ήταν καλή κίνηση που δόθηκε δανεικός ή όχι, και ο Ντουρμάζ αν έπρεπε να πεταχτεί εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι, θα εξαρτηθεί από τις νέες μεταγραφές. Αν ο Ερνάνι, ο Πάρντο και οι άλλοι βγουν παικταράδες, τότε ΟΚ. Αν όμως δεν δικαιωθούν οι μεταγραφές, τότε ο Ντοσεβί είχε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είχε βελτιωθεί.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έφερε τόσους παίκτες που βλέπεις ολόκληρο Ντουρμάζ έξω από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φουστέρ έξω και εκείνος από τη λίστα, ο Ντοσεβί να μη χωράει καν στο ρόστερ.

Βλέπεις επίσης Έλληνες ταλαντούχους όπως ο Κολοβός ή ο Γιαννιώτας, εξτρέμ και αυτοί, όλοι αυτοί για τους οποίους μιλάμε τώρα είναι εξτρέμ, να είναι στα αζήτητα. Πάντως η κατάσταση της Εθνικής και όχι μόνο στην Ανδρών, αλλά και πιο κάτω, δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία για Έλληνες παίκτες, κάτι που λέω σταθερά τα τελευταία χρόνια όταν ακούω να λένε για ελληνοποίηση του Ολυμπιακού. Ποια ελληνοποίηση; Αν υπήρχαν σούπερ Έλληνες, ναι. Δε βλέπω όμως τέτοιους να υπάρχουν.

Ελπίζω να μας βγει πολύ καλός αυτός ο Νιγηριανός σέντερ φορ που πήρε ο Ολυμπιακός διότι από την αρχή έλεγα ότι θα έχουμε πρόβλημα εκεί με τον Ισλανδό, τον Χάρα και τον Πουλίδο. Πράγματι λοιπόν με τον Χάρα απηύδησαν και μέσα στην ομάδα, ο Πουλίδο τώρα λένε ότι πάλι έχει νομικά θέματα, ο δε Φινμπόγκασον δεν έχει δείξει ως τώρα κάτι το εντυπωσιακό. Πρέπει να περιμένουμε. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη, πολλοί παίκτες δεν είναι έτοιμοι, και πλησιάζει το ματς με την Μπάγερν. Θέλω να δω τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Πλατανιά, εκεί θα δείξει η ομάδα σε τι κατάσταση είναι.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός για ένα εισιτήριο με την Μπάγερν Μονάχου – ΦΩΤΟ

Τα καλύτερα της 3ης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσάνας: «Να διατηρήσουμε αυτοπεποίθηση»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ