Το θαύμα της Ντνίπρο και το καθήκον της Σεβίλλης

Σεβίλλη και Ντνίπρο θα συναντηθούν στον τελικό του Europa League που θα γίνει στη Βαρσοβία στις 27 Μαϊου. Η Ντνίπρο νίκησε με 1-0 τη Νάπολι και η Σεβίλλη επικράτησε με 2-0 της Φιορεντίνα.

Άστρο ή ικανότητα; Στην περίπτωση της Ντνίπρο η απάντηση είναι “και τα δύο”. Οι Ουκρανοί βρίσκονται στον τελικό του Europa League.

Η Νάπολι είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Ουκρανοί πέτυχαν το χρυσό γκολ με τον Σελέζνιοφ στο 58′ και ύστερα κράτησαν με νύχια και με δόντια την πρόκριση στο τελικό.

Αντίθεται, όλα τελείωσαν πολύ νωρίς στο Αρτεμιο Φράνκι. Η όποια ελπίδα της Φιορεντινα να κάνει κάτι καλό εξανεμίστηκε στην κεφαλιά του Ροντρίγκες με τον Ρίκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στις αμέσως επόμενες επιθετικές απόπειρες η Σεβίλλη σκόραρε δύο γκολ σε ισάριθμες στημένες φάσεις.

Η Φιορεντίνα κέρδισε πέναλτι στο 66′ μετά από φάουλ του Κριχόβιακ στον Πιζάρο. Ο Ίλισιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σούταρε την μπάλα άουτ. Η Σεβίλλη προκρίθηκε με δύο νίκες και σίγουρα το Europa είναι η διοργάνωσή της.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ