Το παλάτι του Final-4 της Μαδρίτης

Αυτό είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το μεγάλο μπασκετικό πάρτι από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, στο οποίο θα βρεθεί και ο Ολυμπιακός.

Οταν οι Μαδριλένοι μιλούν για το συγκεκριμένο χώρο, κάνουν αναφορά στον φοίνικα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ο λόγος είναι πυρκαγιά, η οποία τον Ιούνιο του 2001 κατέστρεψε ολοσχερώς το Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid, το οποίο για χορηγικούς λόγους ονομάστηκε Barclaycard Center τον Ιούλιο του 2014.

Δεν θεωρείται απλώς ένα εξαιρετικό κλειστό γήπεδο αλλά ένας πολυχώρος και ταυτόχρονα ένας χώρος τέχνης καθώς φιλοξενεί αρκετά συχνά εκθέσεις και συναυλίες. Με τη σημερινή του μορφή, το Barclaycard Center άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 2005 όμως η ιστορία του ξεκίνησε το 1874 αρχικά ως αρένα για ταυρομαχίες. Μάλιστα αυτή ήταν η χρήση του για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Σε γήπεδο για αγώνες μπάσκετ μετατράπηκε το 1960 και από τότε σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί συναυλίες, και υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις σε μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, ποδηλασία, χάντμπολ ακόμη και windsurfing.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports

Διαβάστε επίσης

Στις 2 Μαΐου το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ