“Κρέμασαν” τον Στογιάκοβιτς – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Σακραμέντο Κινγκς τίμησαν τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς τα ξημερώματα, αποσύροντας τη φανέλα με το Νο16 που φόρεσε για οχτώ συναπτά έτη. 

Ο Πέτζα έφυγε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1998 για το Σακραμέντο, που τον επέλεξε από το Νο14 του ντραφτ. Μαζί με τον Βλάντε Ντίβατς και τον Κρις Γουέμπερ, οι φανέλες των οποίων έχουν επίσης αποσυρθεί δίπλα από αυτή του Μιτς Ρίτσμοντ. Έπαιξε σε 518 αγώνες με την ομάδα έχοντας 1.070 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία τους, ενώ με 9.498 πόντους είναι έκτος σκόρερ. Αγωνίστηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2002, 2003, 2004) στο All-Star Game του ΝΒΑ, μάλιστα τις δύο πρώτες αναδείχθηκε και καλύτερος σουτέρ στο διαγωνισμό τρίποντων. 

«Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο… θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου. Σας αγαπώ», είπε από μικροφώνου ο Στογιάκοβιτς, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Αλέκα Καμηλά, αλλά και τα παιδιά τους. 

Κορυφαία του χρονιά ήταν η περίοδος 2003-04 όπου σκόραρε 24,2 πόντους ανά αγώνα σε σύνολο 81 συμμετοχών. Το 2006 έγινε ανταλλαγή με τον Ρον Άρτεστ και μεταπήδησε στους Ιντιάνα Πέισερς όπου αγωνίστηκε για λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά έγινε και πάλι ανταλλαγή με τους Χόρνετς της Νέας Ορλεάνης για τα δικαιώματα του Άντριου Μπετς. Στις 14 Νοεμβρίου 2006 πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων (42) σε αγώνα Χόρνετς Νέας Ορλεάνης – Σαρλότ Μπόμπκατς, ενώ στον ίδιο αγώνα σημείωσε και ρεκόρ ιστορίας του NBA, καθώς πέτυχε και τους 20 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπέγραψε συμφωνία με τους Ντάλας Μάβερικς και την ίδια χρονιά κατέκτησε μαζί τους το πρώτο του τίτλο στο ΝΒΑ.

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ