Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Λινοξυλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Λινοξυλάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Λινοξυλάκης, από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που πρωταγωνίστησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του 1950.

Γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1933 στο Ανω Μέρος Ρεθύμνου, ο Λινοξυλάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Αθηνών και το 1950 εντάχθηκε στο «τριφύλλι», όπου έμελλε να περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του ως το 1963, οπότε και αποσύρθηκε. Αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό τέσσερα πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962) και ένα κύπελλο Ελλάδας (1955), ενώ φόρεσε 28 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας (1 γκολ), με την οποία έκανε ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 1950, σε αγώνα με τη Β΄ ομάδα της Γαλλίας και για μεγάλο διάστημα διετέλεσε και αρχηγός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Λινοξυλάκης κατέγραψε και κινηματογραφική παρουσία, καθώς συμμετείχε στην ταινία «Οι άσοι του γηπέδου», μαζί με αρκετούς ακόμη ποδοσφαιρικούς «αστέρες» της εποχής, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Θάνατος-μυστήριο εν πτήση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ