Πλατινί εναντίον “Sunday Times” για τον Πικάσο

Πλατινί εναντίον “Sunday Times” για τον Πικάσο

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί αρνείται κατηγορηματικά ότι έλαβε δώρο έναν πίνακα του Πικάσο προκειμένου να ψηφίσει την Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Πρόκειται για ισχυρισμό της Βρετανικής «Sunday Times», την περασμένη Κυριακή σε ρεπορτάζ που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν σε Ρωσία και Κατάρα οι διοργανώσεις του 2018 και του 2022 αντίστοιχα, δύο διοργανώσεις που διεκδίκησαν και οι Βρετανοί.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι ισχυρισμοί των Sunday Times είναι εντελώς πλασματικοί και οι ίδιοι στην εφημερίδα παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία απόδειξη για να στηρίξουν αυτή την γελοία φήμη», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Μισέλ Πλατινί.

«Αυτή η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια των νομικών συμβούλων μου που εξετάζουν το ενδεχόμενο δυσφήμισης προς το πρόσωπό μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Οι ισχυρισμοί των Sunday Times  σχετικά με τον Πλατινί ήταν απλώς μέρος ενός μεγάλου αφιερώματος στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η υποτιθέμενη κινητοποίηση του προέδρου της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να αναλάβει τη διοργάνωση του 2022 το Κατάρ. Ο Πούτιν φέρεται να χρησιμοποίησε την επιρροή του στη βιομηχανία φυσικού αερίου έτσι ώστε να γίνουν διμερείες εμπορικές συμφωνίες μέσω κρατών, τα οποία ψήφισαν τελικά για τη διοργάνωση.

 «Η άποψή μας είναι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν έχει σχέση με το Κατάρ», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των αγώνων του Κατάρ, Nasser Al Khater στο περιθώριο της 60ης επετείου από την ίδρυση της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. «Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αισθάνονται κουρασμένοι από αυτή την ιστορία ήδη, νομίζω ότι υπάρχει ένα είδος κόπωσης των αναγνωστών σε σχέση με αυτή την ιστορία. Πρόκειται για το ίδιο υλικό που αρκετοί αναμασούν. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να να αμφισβητούν το κίνητρο, όχι όμως η ιστορία», πρόσθεσε ο Nasser Al Khater. 

 

Πηγή pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ