Ο Αλέφαντος για το ντέρμπι: Κάτι έχει το παιδί και παίζει σαν… παππούς

Ο Αλέφαντος για το ντέρμπι: Κάτι έχει το παιδί και παίζει σαν… παππούς

Το ντέρμπι των «αιωνίων», που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό χάρη σε τέρμα του Αυλωνίτη, σχολιάζει ο Νίκος Αλέφαντος. Ποιος παίζει σαν παππούς;

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο του Νίκου Αλέφαντου:

«Δεν ήταν καλό παιχνίδι, ήταν ένα από τα χειρότερα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έχω δει σε όλες τις δεκαετίες. Από τον Ολυμπιακό έλειπε η ταχύτητα και η τεχνική, έλειπε ο κουμανταδόρος, έλειπαν τα εξτρέμ -με εξαίρεση 2-3 επελάσεις του Αφελάι. Έτσι παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι που βόλευε τον Παναθηναϊκό. Με λιγότερες δυνατότητες ο Παναθηναϊκός ως ομάδα, πήγε το παιχνίδι εκεί που τον βόλευε: Στο άτεχνο και στο αργό.

Οι μόνοι παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν ταχύτητα ήταν ο δεξιός μπακ, ο Ομάρ, πολύ γρήγορος παίκτης αυτός, και ο Αφελάι που όμως όσο πέρναγε η ώρα έπεφτε. Επίσης είναι μακριά από το γκολ ο Αφελάι. Είναι μακριά από τα γκολ τα εξτρέμ του Ολυμπιακού. Είναι μακριά από το γκολ όλη η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού! Αν περιμένουμε να μας ξελασπώνει αυτός ο Μήτρογλου που κάτι έχει το παιδί και παίζει σαν …παππούς, τότε θα μπλέξουμε με το ελληνικό πρωτάθλημα. Τις κλειστές άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχεις πρόβλημα για να τις ανοίγεις…

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα από τα δεξιά με τον Κασάμι σε ρόλο ακραίου. Καλός παίκτης, όμως βαρύς παίκτης. Έβγαινε μπροστά μόνο ο Ομάρ ο οποίος όμως έχει ένα κακό, δεν του το λένε επιτέλους; Βγαίνει μόνο από την έξω πλευρά. Κόψε και λίγο μέσα αγοράκι μου, να σε υπολογίζουν και από τις δύο μεριές τα μπακ, να μην σε έχουν δεδομένο από πού θα φύγεις. Κόψε και λίγο μέσα, πήγαινε για το σουτ, σίφουνας είσαι, μπορείς να κάνεις το παιχνίδι που έκανε παλιότερα ο Τοροσίδης.

Ο Κασάμι σε αυτό το ρόλο του εξτρέμ δεν μπορεί να παίξει πολύ καλά. Δεν είναι μόνο αργός αλλά και κουράζεται, μετά το ΄60 παραδίδει…

Στο κέντρο ο Σέρβος είναι καλύτερος παίκτης από τον Σάμαρη, από το πρώτο ματς σας το είχα πει, έχει καλύτερο άλμα, ξέρει καλύτερη μπάλα, τρέχει πιο πολύ. Όμως δεν είναι πολύ γρήγορος και αυτός, δεν ξέρει και την μπάλα που ήξερε ο Ιμπαγάσα όταν τον έβαζε ο Βαλβέρδε δίπλα στον Μοντέστο. Το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς με Μανιάτη δεν είναι ούτε γρήγορο δίδυμο ούτε τεχνικό. Αν δεν βρεθεί σε μέρα ο Τσόρι έχεις πρόβλημα στο κέντρο, με Κασάμι στα άκρα. Το κακό είναι ότι τα εξτρέμ του Ολυμπιακού είναι μακριά από το γκολ, γι΄ αυτό αφήνει τον Ντουρμάζ έξω.

Ο Μήτρογλου βαδιστής, τι πράγμα είναι αυτό, δεν υπήρχε σε όλο το ματς μέχρι το πέναλτι που πήρε, και απαράδεκτη η ενέργειά του να το χτυπήσει αυτός. Κούρασε αυτή η ιστορία με τον Τσόρι, πρέπει να σταματήσει εδώ. Ο Μήτρογλου παίζει χειρότερα και από τότε που τον έστειλαν στον Ατρόμητο. Είναι απίστευτη η διαφορά του με πέρσι που έβγαζε μάτια και είχε ξετρελάνει την Ευρώπη.

Πολύ κακό ντέρμπι, το ξεχάσαμε ήδη. Το μόνο που άξιζε ήταν οι 3 βαθμοί και που δεν έμεινε ακόμα πιο πίσω από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός κοίταγε να πάρει την ισοπαλία, είχε γεμίσει το κέντρο του, είχε 5 χαφ με τον Ατζαγκούν μαζί, είχε και 4 παιδιά ψηλά πίσω, βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΟ ήταν που ο Ολυμπιακός έψαχνε με μεγάλες μπαλιές να βγει στην πλάτη των αμυντικών. Πολύ καλός ο Σίλντεφελντ, καλός και ο Κουτρουμπής, δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι που έβαλε το γκολ ο Αυλωνίτης.

Ευτυχώς που δεν τον έδωσε δανεικό τον Αυλωνίτη ο Ολυμπιακός! Θυμάστε το καλοκαίρι που βγήκα μετά από ένα φιλικό στις ΗΠΑ και είπα μην γίνει κάνα έγκλημα και τον δώσουν. Διότι διάβαζα ότι ήθελαν να τον δώσουν. Να βλέπαμε τώρα με ποιον θα έπαιζε σέντερ μπακ ο Ολυμπιακός. Όχι ότι το παιδί είναι ακόμα για Ολυμπιακό, θέλει δουλειά, αλλά είναι γερό παιδί, ψηλό παιδί, δεν είναι αργός και δεν έχεις άλλους πίσω. Θείο δώρο ήταν το γκολ που έβαλε, αν δεν νικούσε ο Ολυμπιακός θα έμενε 5 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Τον ΠΑΟΚ τον είδα αρκετή ώρα, είναι πολύ καλός για τα κυβικά του, είναι γρήγορος και μπαίνει από παντού μέσα στην περιοχή. Απαράδεκτη όμως η άμυνα της Βέροιας, πήγε πολύ ανοικτά να παίξει στην Τούμπα και θα μπορούσε να φάει πάρα πολλά γκολ, όχι μόνο τέσσερα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε δύο μεγάλες νίκες στην Ευρώπη με Ατλέτικο και Γιουβέντους -τις οποίες τις εξύμνησα, τις ανέλυσα στο σάιτ και είπα ύμνους- όμως δεν είναι τυχαίο ότι άλλη εικόνα έχει με αντίπαλους μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, και άλλη εικόνα έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός εδώ που πρέπει να τα λύσει. Πρέπει να αποκτήσει γκολ από τα εξτρέμ, πρέπει να βρει περισσότερη κινητικότητα και ταχύτητα από το σέντερ φορ, πρέπει να βρει και τον Δεκέμβρη έναν γρήγορο σέντερ μπακ ώστε να μπορεί να ανεβαίνει όλη η ομάδα πιο ψηλά όταν πιέζει τις αντίπαλες κλειστές άμυνες χωρίς να παθαίνει πλάκες πίσω.

Πηγή: Sportdog.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο ο Μποτία

Αυλωνίτης: “Ο Μανιάτης μου είπε δικό σου είναι… βάλτο”

Μήτρογλου: Συγγνώμη για το χαμένο πέναλτι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ