Μόνο ο Αστέρας… «έλαμψε» στο Europa League

Μόνο ο Αστέρας… «έλαμψε» στο Europa League

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο μόνος που έσωσε το γόητρο των ελληνικών ομάδων, στη 2η αγωνιστική του Europa League, αφού κέρδισε στο γήπεδό του την Παρτιζάν με 2-0. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν ο Παναθηναϊκός από την Εστορίλ και ο ΠΑΟΚ από την Γκινγκάμπ.

Οι Αρκάδες έδωσαν συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία και με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (52΄) επιβλήθηκαν 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Στο αγωνιστικό μέρος, το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.

Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα.

Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63΄ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, για να αστοχήσει ο Λούι στο 71΄, ενώ ο ίδιος ανάγκασε τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση στο 74΄, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0

Κατώτερος των περιστάσεων σε όλες τις γραμμές ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Εστορίλ, στην Πορτογαλία.

Η δεύτερη σερί ευρωπαϊκή ήττα για τους «Πράσινους» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, ήρθε χάρη στα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66′).

Το «τριφύλλι» έμεινε χωρίς νίκη για 7η φορά σε ισάριθμα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σε φάση ομίλων, ενώ αυτή ήταν η 5η σερί ήττα του σε αγώνες ομίλων.

Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ 2-0

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο «Ρουντουρού» με αντίπαλο την Γκινγκάμπ και ηττήθηκε με 2-0.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε νωθρός στο παιχνίδι και ειδικά μετά το 15′ οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, από τις οποίες η ελληνική ομάδα γλίτωσε χάρη στον Γλύκο και στην τύχη.

Στο 21′ ήρθε η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους με τον Μαρβό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν μεν το ημίχρονο, όμως, ό,τι έχασαν οι Γάλλοι στα πρώτα 45, το έβαλαν με την έναρξη του β’ μέρους.

Η Γκινγκάμπ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ουραγού του γαλλικού πρωταθλήματος ήταν ο Μαρβό στο 47′ και 50′.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ