Κατσικάρης: Θέλουμε να παίζουμε ομαδικά

Κατσικάρης: Θέλουμε να παίζουμε ομαδικά

 

Μετά το τέλος την αναμέτρησης με το Πουέρτο Ρίκο ο προπονητής της Εθνική ομάδας, Φώτης Κατσικάρης μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ TV για το παιχνίδι της Εθνικής, τον τρόπο που αγωνίζεται αλλά και για το επόμενο κόντρα στην Κροατία.

«Το σκοράρισμα μας που ήταν υψηλό και αυτό δεν έχει σχέση με τους αντιπάλους μας. Έτσι θέλαμε να παίξουμε, ομαδικά. Έχουμε σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς πρωταγωνιστές, βγάζουμε πολλές ασίστ και αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να τρέξουμε και βάζουμε εύκολους πόντους».

Για τα κενά διαστήματα: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι απαιτητικός από την ομάδα σε αυτόν τον τομέα για να καλύψουμε τα κενά μας διαστήματα. Μετά το ημίχρονο ήμουν σκληρός και διορθώσαμε την εικόνα μας. Ο Ζήσης ήταν σήμερα ή σειρά του να πάρει τα σουτ. Παίξαμε ομαδικά και θέλουμε να μειώσουμε τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας για να είμαστε καλύτεροι γιατί αρχίζουν τα δύσκολα στο τουρνουά».

Για το τι θέλει να δει από την Εθνική: “Θέλω να δω λιγότερα λάθη. Κάνουμε εύκολα λάθη ειδικά στην αρχή. Ο Νικ (Καλάθης) έχει κάνει τα περισσότερα και ίσως του έχει κοστίσει που έχασε τα φιλικά στην προετοιμασίας. Θέλω μετά να κάνουμε καλύτερα σκριν και το τρίτο που θέλω να δω είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στο τρανζίσιον παιχνίδι. Τρέχουμε πολλές φορές όλοι μας χωρίς αποστάσεις και βιαζόμαστε με μία ασίστ να βάλουμε καλάθι».

Για τον Μάτζαρη: «Ο Βαγγέλης είναι έτοιμος, έχει τέτοια νοοτροπία και ανά πάσα ώρα είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ήθελα να βάλω τον Σλούκα στην ομάδα για αυτό άφησα έξω τον Βασιλειάδη σήμερα».

Για το παιχνίδι με την Κροατία: «Είναι ταλαντούχοι επιθετικά με τον Τόμιτς και τον Μπουγκντάνοβιτς. Έχουν και πολύ καλό τρίποντο αλλά για μένα κλειδί είναι ο Σίμον. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, ομαδικά. Να παίξουμε σκληρά και να μη δώσουμε χώρους. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ