“Χάρες δεν θέλουμε, θέλουμε δικαιοσύνη”

“Χάρες δεν θέλουμε, θέλουμε δικαιοσύνη”

Ως ανησυχητική ένδειξη για τη συνέχεια τη σεζόν χαρακτήρισε τη διαιτησία του Θάνου στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν η πρεμιέρα και για μας ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε θετικά. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι από το ζέσταμα θα έλεγα ότι το 1-1 δεν ξέρω εάν θα πρέπει να μας αφήνει ικανοποιημένους ή δυσαρεστημένους. Ξεκίνησε με τον Πέτριτς τραυματία στο ζέσταμα, με τον Χουχούμη στο ημίχρονο και ολοκληρώθηκε με τον Μπεργκ στο δεύτερο. Είναι σημαντικό να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Πετάξαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Δεν κάναμε τίποτα από όσα είχαμε πει. Δεν είχαμε ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε διάθεση να ανεβάσουμε ρυθμό.

Πιστεύω ότι όταν συμβαίνει κάτι και αρμόδιος είναι ο διαιτητής, γιατί πρέπει να προσέχω τι θα πω επειδή υπάρχει ευαισθησία σε τέτοια θέματα, όταν γίνεται κεφαλοκλείδωμα στην περιοχή είναι το πιο οφθαλμοφανές πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί. Κατά παράδοξο τρόπο δεν δόθηκε. Δεν ξέρω εάν πρέπει να με βάλει σε σκέψεις για τη συνέχεια γιατί εάν αυτή είναι η ένδειξη, τότε δεν πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Μάρκους και αναγκαστήκαμε να αλλάξει ο σχηματισμός σε πρόσωπα. Δεχθήκαμε το γκολ σε μια φάση που είχαμε πει να προσέξουμε. Σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε. Μας δόθηκε ένα πέναλτι που έτσι όπως το είδα ήταν εξιλέωση για το διαιτητή. Χάρες δεν θέλουμε. Θέλουμε δικαιοσύνη. Και αν κάποιοι δεν σέβονται την προσπάθεια μας να μας το πουν. Εάν είμαστε κακοί να χάσουμε. Εάν γίνεται πέναλτι εις βάρος μας να σφυριχτεί. Εάν κάνουμε πέναλτι να σφυριχτεί. Και ό,τι λέει ο νόμος να γίνεται. Ειλικρινά με προβληματίζει πάρα πολύ το τι θα επακολουθήσει», είπε στον πρόλογό του ο προπονητής του τριφυλλιού.

Στο ερώτημα εάν ο σοβαρός τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ θα φέρει μεταγραφή επιθετικού, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς τη δεδομένη στιγμή. Θα γίνει μια σύσκεψη. Πρέπει να δούμε τον Πέτριτς, τον Κλωναρίδη και σε τι κατάσταση είναι ο Μπερίσα»

Μετά το ματς ο Αναστασίου αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που έκαναν τα ball boys στο παιχνίδι. Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό και στη διαιτησία και όχι στην εικόνα της ομάδας του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Είπα ότι πετάξαμε ένα ημίχρονο. Εμείς θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Απ’ τη στιγμή όμως που υπάρχει διαρκώς καθυστέρηση, εσκεμμένη ή μη δημιουργεί έναν εκνευρισμό. Εφόσον μας επηρεάζει αυτός ο εκνευρισμός θα πρέπει να τον διαχειριστούμε. Πολλές φορές ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά παραπάνω και ίσως και εσείς πρέπει να ασχολείστε περισσότερο με άλλα πράγματα που επηρεάζουν. Είμαι ο πρώτος που θέλει να μιλάει για το αγωνιστικό. Αλλά είναι εύκολο να ρίξουμε στάχτη στα μάτια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα είναι σαν να τα μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό. Δεν γίνεται σε όλα τα πρωταθλήματα να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και εμείς εδώ να μην θέλουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ