Μπεκενμπάουερ: “Έλληνας ήρωας ο Σβαϊνστάιγκερ”

Μπεκενμπάουερ: “Έλληνας ήρωας ο Σβαϊνστάιγκερ”

Σείστηκε το Βερολίνο για την υποδοχή της εθνικής Γερμανίας που αναδείχθηκε για τέταρτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Στις 10.08 ώρα Γερμανίας προσγειώθηκε το «αεροσκάφος των νικητών» στο αεροδρόμιο Berlin Tegel. Στη συνέχεια η ομάδα με τους προπονητές και τους αθλητικούς παράγοντες, μετά από μια σύντομη διακοπή για να υπογράψουν στο βιβλίο επισήμων της πόλης, κατευθύνθηκαν προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου για την μεγαλειώδη υποδοχή.

Πρωταθλητές και στο γλέντι

“Χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα. Είμαστε όλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές”, δήλωσε πολύ εύστοχα και απευθυνόμενος προς τους Γερμανούς φιλάθλους ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους. Για τον Λούκας Ποντόλσκι ήταν η πιο εκπληκτική μέρα της ζωής του, ενώ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, με το κύπελλο στο χέρι, πήγε στο μικρόφωνο για να εξαγγείλει ότι “τώρα έχουμε το κύπελλο, ευχαριστώ παιδιά!”.

Τα καλύτερα λόγια επέλεξε ο πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας Φραντς Μπεκενμπάουερ για να περιγράψει τη συμβολή του “Μπάστι” στη νίκη. “Έγινε Έλληνας ήρωας, ενώπιον των Γερμανών τηλεθεατών ενσάρκωσε τις γερμανικές αρετές”, είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό “Bunte”. “Χτυπήθηκε, μάτωσε, δίπλωσε στα δύο από τον πόνο, αλλά επέστρεψε στο παιγνίδι και πολέμησε σαν λιοντάρι… ένας για όλους, μεγαλύτερη αυτοθυσία δεν υπάρχει”.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έδειξαν ότι ξέρουν να είναι πρωταθλητές και στο γλέντι. Πάνω στη σκηνή που είχε στηθεί με φόντο την Πύλη του Βρανδεμβούργου έκαναν ολόκληρο σόου. Τραγούδησαν, χόρεψαν, έκαναν χιούμορ, γέλασαν χωρίς να αφήνουν από το χέρι το κύπελλο, που σήκωναν συνεχώς ψηλά αφήνοντας και υπονοούμενα για την ομάδα της Αργεντινής. Ο ενθουσιασμός ήταν φρενήρης, τέτοιες εκδηλώσεις χαράς είναι σπάνιες στη χώρα. Νωρίτερα το πρωί το αεροσκάφος της Λουφτχάνσα που για τη μεταφορά των πρωταθλητών μετονομάστηκε σε Fanhansa – Siegerflieger (αεροσκάφος των νικητών) πήρε ειδική άδεια και πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Berlin-Tegel πέταξε σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων πάνω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τους 500.000 συγκεντρωμένους φιλάθλους, οι οποίοι χειροκροτούσαν.

“Με το κύπελλο”

Πρώτος από τη σκάλα του αεροσκάφους κατέβηκε ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ με το κύπελλο στο χέρι, βάρους 12,5 κιλών, ενώ πίσω του ήταν η ψυχή της ομάδας, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τυλιγμένος με τη γερμανική σημαία. Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές πολλοί οπαδοί, εργαζόμενοι του αεροδρομίου και η πυροσβεστική με την κλασσική αψίδα νερού.

«Τις επόμενες ημέρες θα συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της νίκης», δήλωσε ένας εμφανώς κουρασμένος Σβαϊνστάιγκερ. «Η πτήση ήταν καταπληκτική, μπόρεσα να κοιμηθώ πολύ καλά. Είναι η δεύτερη φορά που είμαστε εδώ, αυτή τη φορά φέρνουμε και το κύπελλο», πρόσθεσε. Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο με καθυστέρηση δύο ωρών, διότι κατά το φόρτωμα των τελευταίων αποσκευών προκλήθηκε γρατζουνιά στο εξωτερικό τοίχωμα, που έπρεπε να ελεγχθεί από ειδικούς για λόγους ασφαλείας.

 

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ