Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό

Η πρώτη «μάχη» στα ημιτελικά του Μουντιάλ διεξάγεται σήμερα (23:00, pamesports.gr) με Βραζιλία και Γερμανία να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τον τελικό της 13ης Ιουλίου. 

Οι δύο ομάδες ήταν από την αρχή εκ των φαβορί της διοργάνωσης με την μεν Βραζιλία να είναι συγχρόνως και η διοργανώτρια χώρα έχοντας στο πλευρό της την πλειοψηφία των οπαδών και από την άλλη μεριά η πάντα δυνατή και σκληροτράχηλη Γερμανία των 4 συνεχόμενων παρουσιώνσ σε ημιτελικά Μουντιάλ. 

Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις μουντιάλ και έχει κατακτήσει 5 τρόπαια τις χρονιές:

-1958 Παγκόσμιο Κύπελλο Σουηδίας

-1962 Παγκόσμιο Κύπελλο Χιλής

-1970 Παγκόσμιο Κύπελλο Μεξικού

-1994 Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ

-2002 Παγκόσμιο Κύπελλο Κορέας-Ιαπωνίας

Τα «πάντσερ» έχoυν κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο:

-1954 (ως Δυτική Γερμανία)

-1974 (ως Δυτική Γερμανία)

-1990

Ενώ έχουν φτάσει σε τελικούς χωρίς ως φιναλίστ τρεις φορές: 1982, 1986, 2002 (Το 1982 και 1986 ως Δυτική Γερμανία). 

Ο αγώνας θα γίνει στο «Εστάντιο Μινεϊράο» στο Μπέλο Οριζόντε και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό του «Μαρακανά» μία εκ των Αργεντινής και Ολλανδίας που παίζουν αύριο.

Πως έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά

Η Βραζιλία στον όμιλο της νίκησε Καμερούν και Κροατία (4-1 και 3-1) και έφερε ισοπαλία με το Μεξικό (0-0). Στη φάση των «16» απέκλεισε τη Χιλή στα πέναλτι ενώ στα προημιτελικά την Κολομβία (2-1).   

Η Γερμανία στον όμιλο της νίκησε Αμερική και Πορτογαλία (1-0 και 4-0) και έφερε ισοπαλία με τη Γκάνα (2-2). Στη φάση των «16» απέκλεισε την Αλγερία ενώ στα προημιτελικά την Γαλλία (1-0). 

Απορρίφθηκε η έφεση για τον Σίλβα

Οριστικά χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα θα χρειαστεί να παραταχθεί η Βραζιλία στον σημερινό ημιτελικό. Η Βραζιλία είχε καταθέσει έφεση ζητώντας ο άσος της Παρί να αγωνιστεί στον κρίσιμο αγώνα της ομάδας του, όμως η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έκρινε πως η έφεση δεν στηρίζεται νομικά και έτσι την απέρριψαν. 

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του Χούνα Ζούνιγκα, του Κολομβιανού παίκτη που τραυμάτισε σοβαρά τον αστέρα των Βραζιλιάνων Νεϊμάρ.

Δεν παίζει το «αστέρι» της Βραζιλίας

Ο μεγάλος απών, Νειμάρ, που υπέστη κάταγμα στον αγώνα της Βραζιλίας με την Κολομβία δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας του. Ωστόσο οι συμπαίκτες του, του έχουν υποσχεθεί πως θα παίξουν και για αυτόν και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να φτάσουν στον τελικό του μουντιάλ. 

Ο Ροντρίγκεζ διαιτητής της αναμέτρησης

Ο Μεξικανός Μάρκο Ροντρίγκεζ θα είναι ο “άρχοντας” του πρώτου ημιτελικού του Μουντιάλ 2014 ανάμεσα στις Βραζιλία και Γερμανία την Τρίτη στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. 

Για τον 40χρονο ρέφερι αυτό θα είναι το 3ο του παιχνίδι στη διοργάνωση καθώς διαιτήτευσε τόσο το την αναμέτρηση Βέλγιο – Αλγερία (2-1) όσο και το περιβόητο ματς Ιταλία – Ουρουγουάη 0-1 επίσης για τη φάση των ομίλων, το οποίο έμεινε πλέον στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, με αφορμή το δάγκωμα του Λουίς Σουάρεζ στον Τζόρτζιο Κιελίνι που είχε ως συνέπεια την βαριά τιμωρία του από την FIFA, μετά από τη μελέτη του βίντεο του αγώνα. 

Νωρίτερα στο ίδιο ματς, ο μεξικάνος διαιτητής είχε αποβάλλει τον Ιταλό Κλαούντιο Μαρκίζιο για επικίνδυνο παιχνίδι.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ