Η Κβίτοβα κατέκτησε το Γουίμπλετον

Η Κβίτοβα κατέκτησε το Γουίμπλετον

Η Πέτρα Κβίτοβα επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 6-0) της ανερχόμενης, αλλά πρωτάρας, Ευζενί Μπουσάρ και κατέκτησε για δεύτερη φορά στη καριέρα της, μετά το 2011, το Γουίμπλετον.

Ούτε η ίδια η Τσέχα δεν θα φανταζόταν πως θα είχε τόσο εύκολο απόγευμα στον τελικό του βρετανικού Grand Slam.

Σε έναν από τους πιο μονόπλευρους τελικούς των τελευταίων ετών στη διοργάνωση, η 24χρονη μπήκε από το ξεκίνημα στο court αποφασισμένη για τη νίκη, ενώ έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού επιθετικό και σταθερό τένις.

Η Κβίτοβα τελείωσε το παιχνίδι με 28 winners, τη στιγμή που η Μπουσάρ είχε μόλις 8. «Χτυπούσε» την άπειρη Καναδή από κάθε μεριά του court, σε σερβίς και υποδοχή. Το μεγάλο πρόβλημα της Μπουσάρ ήταν το σερβίς, το οποίο κράτησε μόλις δύο φορές (!), ενώ καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι εξαιρετικές επιστροφές της Τσέχας.

Η 20χρονη Μπουσάρ (από τη Δευτέρα στο Νο7) έδειξε κατώτερη των προσδοκιών στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς φάνηκε από την αρχή πως δεν βρισκόταν στο 100% των δυνατοτήτων της, όμως ο εφετινός απολογισμός της σε Grand Slam (2 σερί ημιτελικοί και ένας τελικός) αποδεικνύουν ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά της.

Η Καναδή θα βάλει στο λογαριασμό της 1,1 εκατομμύριο ευρώ από τη συμμετοχή της στον τελικό.

Εκτός του τίτλου, η Κβίτοβα έχει έναν ακόμη λόγο να πανηγυρίζει, καθώς από τη Δευτέρα που θα ανανεωθεί η κατάταξη της WTA θα βρίσκεται στο Νο4 του κόσμου, ενώ θα γίνει και πλουσιότερη κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ