Γκέκας: Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου

Γκέκας: Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου

Ο Φάνης Γκέκας μίλησε για την εμπειρία του παγκοσμίου κυπέλλου και αναφέρθηκε στο χαμένο του πέναλτι, τονίζοντας πως δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φάνης Γκέκας στον Arena FM 89,4:

Για την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου: “Οπωσδήποτε ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Εγώ έχω ένα να παραπάνω λόγο να είμαι χάλια βέβαια”.

Για την υποδοχή των φιλάθλων κατά την επιστροφή της Εθνικής, όταν όλοι φώναζαν το όνομα του: “Αιφνιδιάστηκα από το σύνθημα, ήταν ένας ευχάριστος αιφνιδιασμός. Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για εμένα και αυτό λέει πάρα πολλά”.

Για το αν θα προκρινόταν η Εθνική εφόσον ευστοχούσε στο πέναλτι: “Δεν φτάσαμε μέχρι το επόμενο πέναλτι για να το ξέρω αυτό. Θα είχαμε ένα παραπάνω πέναλτι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ήταν μια ρώσικη ρουλέτα, δεν ήταν κακό το πέναλτι που εκτέλεσα. Ο τερματοφύλακας, όμως, ήταν από τους καλύτερους του Μουντιάλ . Όταν πήρα την μπάλα για να το εκτελέσω ξεκαθάρισα στον διαιτητή πως βγαίνει από την γραμμή. Το έκανε και στα προηγούμενα πέναλτι, απλά επειδή μπήκαν μέσα, δεν έδωσε κανείς σημασία”.

Για την ψυχολογία του τις τελευταίες μέρες: “Δεν κοιμήθηκα το βράδυ ούτε, χθες, ούτε τα βράδια που μεσολάβησαν από την ημέρα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Όταν κλείνω τα ματιά μου βλέπω συνέχεια την φάση του πέναλτι, είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου”.

Για το πώς ένιωθε στην Βραζιλία: “Είναι το Μουντιάλ στην Βραζιλία στην χώρα του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι το αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ζουν γι’ αυτό. Είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές που φτάσαμε στους “16″. Ατυχήσαμε λίγο και δεν φτάσαμε στους “8″ αλλά ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους”.

Για το τι αισθάνθηκε όταν έχασε το πέναλτι: “Με το που χάνω το πέναλτι έσβησαν όλα μπροστά μου. Έβλεπα μόνο σκοτάδι. Σαν να γύρισε η γη ανάποδα. Ήρθαν οι συμπαίκτες και μου είπαν κάποια πράγματα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί τους χρειαζόμουν, αλλά εκείνη την στιγμή έχασα τον κόσμο από μπροστά μου. Αισθανόμουν πάρα πολύ σίγουρος πως θα το βάλω. Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα πήγαινα να το εκτελέσω. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά πριν από την εκτέλεση του πέναλτι. Μετά γύρισαν όλα ανάποδα στο μυαλό μου”.

Για το τι του είπαν οι συμπαίκτες του μετά το χαμένο πέναλτι: “Ήρθαν τα παιδιά και μου είπαν πως δεν πειράζει και πως χάσαμε όλοι μαζί. Εκείνη η στιγμή, όμως, ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου”.

Για την πικρία που έμεινε: “Έχουμε μείνει μ’ αυτή την πικρία, όλοι οι ποδοσφαιριστές και ήταν άδικο που αποκλειστήκαμε. Μείναμε με την πικρία γιατί αξίζαμε την πρόκριση ακόμα και όταν χάναμε με 1-0. Μετά δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου, εκτός από 4-5 ώρες μέσα στο αεροπλάνο”.

 

Για την ξεκούραση που χρειάζεται: “Χρειάζεται κάποια στιγμή να ξεκουραστώ με την οικογένεια μου. Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω την φάση του πέναλτι. Η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά το ματς, γιατί με είδε πολύ χάλια στη τηλεόραση όταν έχασα το πέναλτι”.

Για το αν τον συγκίνησε η υποδοχή στην Ελλάδα: “Με συγκίνησε η υποδοχή πάρα πολύ. Μου έδωσε μεγάλη χαρά το ότι ήταν και μικρά παιδιά εκεί. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, με συγκίνησε και μου έδωσε ελπίδες για την συνέχεια”.

Για το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα: “Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε δημιουργήθηκε από τους δημοσιογράφους η εντύπωση πως η Εθνική δεν είναι στα καλά της. Αυτό γινόταν και πριν από το πρώτο παιχνίδι αλλά και μετά, όπου μετρούσε πια μόνο το σκορ με την Κολομβία. Από εκεί και πέρα χρειάστηκαν τεράστια αποθέματα για να προκριθούμε και δείξαμε ότι η ομάδα έχει προσωπικότητες και χαρακτήρες. Είναι ένα κομμάτι που κρατάει την Εθνική. Το πρώτο παιχνίδι ήταν εις βάρος μας σε όλα τα επίπεδα και ανατρέψαμε την κατάσταση 1000%. Σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν κάποια θέματα που όμως δεν επηρεάζουν τη νομάδα. Αυτά φεύγουν αμέσως και είναι περαστικά. Είναι πάρα πολλές οι μέρες που είμαστε μαζί στο ξενοδοχείο και τα αποδυτήρια. Μόνο και μόνο που ζεις το Μουντιάλ τα ξεχνάς όλα. Ξέρεις πως πάς για έναν συγκεκριμένο σκοπό και όλα σβήνονται. Αυτό φάνηκε με την Ακτή αλλά και την Ιαπωνία που ήμασταν 10 παίκτες και καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν”.

Για τις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι: “Κάναμε μια συζήτηση με τον προπονητή αλλά και μεταξύ μας και αλλάξαμε την κατάσταση. Η συζήτηση με τον προπονητή αλλά και αυτή που είχαμε όλοι μαζί μας βοήθησε πολύ”.

Για την δυσκολία στο γκολ που είχε η Εθνική: “Κάποιοι που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει ένα γκολ. Δεν χρειάζεται μόνο ο επιθετικός να είναι καλά, αλλά όλη η ομάδα. Βέβαια δεν θα πω πως δεν φταίμε οι επιθετικοί. Δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες. Και με την Κολομβία το δοκάρι που είχα Από εκεί και πέρα υπήρξε μεγάλη ατυχία. Με την Ακτή μπορεί να μην σκόραραν οι επιθετικοί, αλλά τα γκολ μπήκαν”.

Για τις σκέψεις των παικτών όταν έμεινε με 10 παίκτες η Κόστα Ρίκα: “Πρέπει να έχεις υπομονή σε αυτά τα παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα κλείνεται και δεν έχεις χώρους. Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις λίγες ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε να κυριαρχήσουμε για να μην φάμε γκολ και να σκοράρουμε. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε”.

Για την απότομη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος: “Στα αποδυτήρια ήρθε κανονικά και μας χαιρέτησε αλλά δεν μας εξήγησε τον λόγο της αποχώρησης. Μας είπε πως φεύγει από την Εθνική. Περάσαμε πάρα πολύ καλά χρόνια με τον προπονητή. Εμείς κρατάμε τα πολλά θετικά  που πήραμε. Ήταν πετυχημένος προπονητής αυτά τα χρόνια καθώς περάσαμε στους “8″ του Euro αλλά και στους “16″ του Μουντιάλ”.

Για το αν πίστευαν οι διεθνείς στην νίκη όταν το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι: “Είχαμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούσαμε να περάσουμε ακόμα και στα πέναλτι. Το πρώτο πέναλτι των αντιπάλων βρήκε και λίγο στο δοκάρι και θα μπορούσε να πάει έξω”.

Για το αν μπορεί να συνεχίσει η Εθνική: “Αυτή η Εθνική έχει την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσει. Μόνο που πέρασε ως τέταρτη-πέμπτη ευρωπαϊκή ομάδα στο Μουντιάλ μετράει πολύ. Είναι μια παγκόσμια δύναμη, πλέον, η Εθνική”.

Για το θέμα με το προπονητικό κέντρο: “Η Εθνική θα μείνει χωρίς προπονητικό κέντρο; Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Μας δίνουν κάποιες διαβεβαιώσεις πως θα γίνει κάτι και ελπίζω να γίνει γιατί είναι κρίμα να διαλυθούν τα όνειρα που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

Για τον Ρανιέρι: “Είναι ένας σοβαρός προπονητής, πετυχημένος και νομίζω ότι με την ομάδα που έχει μπορεί να καταφέρει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο”.

Για την συνέχεια της καριέρας του στην Εθνική: “Αυτή την στιγμή πρέπει να βρω ομάδα να σταθώ σε ένα υψηλό επίπεδο και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή για το αν θα συνεχίσω στην Εθνική. Εγώ δεν είπα ότι σταματάω”.

Για αν θα δεχτεί πρόταση από την Ελλάδα: “Στο εξωτερικό μόνο θα πάω, στην Ελλάδα πολύ δύσκολα. Δεν θα μου κάνει πρόταση ελληνική ομάδα. Είμαι σίγουρος. Πιστεύω ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή σε σύγκριση με όσα δίνουν στην Ευρώπη”.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ