Τον τσάτισε η μάνα του και νίκησε τον Ναδάλ

Τον τσάτισε η μάνα του και νίκησε τον Ναδάλ

Ο Νικ Κύργιος έκανε τον κόσμο να παραμιλά με τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλετον. Ο πιτσιρικάς που έπαιζε μπάσκετ αλλά βαρέθηκε τους τραυματισμούς, που φοβάται τα σουβλάκια γιατί του αρέσουν πολύ και το παρακάνει, είναι ένα ομορφόπαιδο που νίκησε επειδή… τον εκνεύρισε η μητέρα του.

Μισός Έλληνας –λόγω του πατέρα του Γιώργου-, μισός Ασιάτης –λόγω της μητέρας του Νορλάιλα από τη Μαλαισία- διαθέτει ένα ξεχωριστό ταπεραμέντο κάτι που φάνηκε στον πόντο που κέρδισε με χτύπημα στο μπαλάκι κάτω από τα πόδια.

Ο Τζον Μάκενρο αναφώνησε… «απίστευτο», η μητέρα του είπε «λίγο θρασύς» και οι θεατές χειροκρότησαν με δέος. Οι ειδικοί μίλησαν για νεανικό ενθουσιασμό και ο ίδιος είπε απλά «μου αρέσει να διασκεδάζω».

Αυτό είναι το τένις για τον πιτσιρικά. Διασκέδαση αλλά και θυμός για την μαμά που νόμιζε ότι δεν μπορούσε να νικήσει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. O Νικ βρίσκεται στην Αγγλία για το Γουίμπλεντον και εκεί διάβασε ένα σχόλιο της Νορλάιλα στα social media. Ο ίδιος εξηγεί: «Διάβασα ένα σχόλιο που θεωρούσε ότι ο Ράφα παραείναι καλός για μένα. Πραγματικά με έκανε να θυμώσω λίγο. Θα νόμιζε κανείς ότι είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο σε σύγκριση με μένα. Απλά πίστευα στον εαυτό μου, καθώς και ότι θα μπορούσε να έχω την ευκαιρία μου».

Με τη μητέρα του δεν μίλησε στο τηλέφωνο μετά τον αγώνα αλλά κάτι της ετοιμάζει: «Θα της στείλω ένα μήνυμα. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο».

Την είχε την ευκαιρία λοιπόν και την εκμεταλλεύτηκε ο Νικ, που κατά τα άλλα είναι ένα απλό παιδί: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Δεν έχω κοπέλα. Νοσταλγώ πάντα τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου όταν δεν τους βλέπω. Είμαι απλά ένα κανονικό παιδί, 19 ετών. Παίζω πολλά Xbox. Φυσικά και έφερα το Xbox μου μαζί μου. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πριν από μία εβδομάδα ότι θα έφτανα στα προημιτελικά του Wimbledon».

Φυσικά στην Καμπέρα, στην οποία γεννήθηκε ο Νικ Κύργιος, η χθεσινή νίκη είναι πρωτοσέλιδο στον Τύπο και πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι λογικά θα φτάσει πολύ πιο ψηλά. Είναι πλέον ο τενίστας με την χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που νικά τον Ναδάλ. Ίσως υπάρχει και κάτι που μοιάζει με σημάδι όσον αφορά στο όνειρό του να γίνει κάποτε Νο1. Γίνεται ο πρώτος έφηβος που νικά το Νο1 της κατάταξης μετά τον Ναδάλ, ο οποίος είχε νικήσει τον Φέντερερ το 2005 στο Γαλλικό open.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ