«Οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπιακού»

«Οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπιακού»

 

Αφιέρωμα στην παρουσία των τεσσάρων Ελλήνων διεθνών άσων του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έχει ο Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα του, τονίζοντας ότι οι Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης και Χολέβας ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές του συλλόγου στο κορυφαίο τουρνουά του πλανήτη. 

Το θέμα στο σάιτ του Ολυμπιακού

« Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μανωλάς, Ανδρέας Σάμαρης, Χοσέ Χολέβας. Τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές του Θρύλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τη φανέλα της Εθνικής και οι οποίοι έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του ονόματος του Ολυμπιακού, τόσο μακριά από την πατρίδα.

Και οι 4 «ερυθρόλευκοι» άσοι διακρίθηκαν σε αυτό το Μουντιάλ, στο οποίο η Ελλάδα συμμετείχε και στο οποίο δεν συνεχίζει πλέον, «πέφτοντας» με το κεφάλι ψηλά, απέναντι στην Κόστα Ρίκα του γνώριμου στην οικογένεια του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ. Με τις εμφανίσεις τους οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου έδειξαν ότι αποτελούν βασικούς πυλώνες της «γαλανόλευκης» δύναμης, στηρίζοντας και με το παραπάνω την τεράστια προσπάθεια που έγινε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τρεις από τους παίκτες μας αγωνίστηκαν ως βασικοί και στα τέσσερα παιχνίδια τα οποία έδωσε η Ελλάδα. Ο λόγος για τους Μανιάτη, Μανωλά και Χολέβα. Ο Σάμαρης μπήκε ως αλλαγή κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και άρχισε το ματς με την Κόστα Ρίκα. Πάμε να δούμε αναλυτικά, όμως, τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών μας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γιάννης Μανιάτης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε και στα 4 παιχνίδια που έδωσε η Ελλάδα στη Βραζιλία. Μέτρησε 348 λεπτά συμμετοχής, δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Είχε το απόλυτο (100%) σε γεμίσματα και σέντρες, καμία ασίστ και 13 κλεψίματα. Σημείωσε εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στις πάσες, το οποίο έφτανε το 80,9%. Έκανε 5 φάουλ, ενώ ολοκλήρωσε τη διοργάνωση «καθαρός», δίχως να πάρει καμία κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

 Κώστας Μανωλάς

Ο ένας εκ των δύο κεντρικών οπισθοφυλάκων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, ο Κώστας Μανωλάς, αγωνίστηκε επίσης και στα 4 παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μέτρησε συνολικά 390 λεπτά συμμετοχής, δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Τη μία φορά που χρειάστηκε να πραγματοποιήσεις σωτήριο τάκλιν, το έκανε με επιτυχία, ενώ μέτρησε και 3 κοψίματα μέσα στην περιοχή. Έκανε 18 κλεψίματα και σε ό,τι αφορά το ποσοστό του στις πάσες, ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, φτάνοντας το 84,4%. Έκανε 6 φάουλ και δέχθηκε 1 κίτρινη κάρτα.

 Ανδρέας Σάμαρης

Ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε το ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο όταν αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κονέ, στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια και στο 1 εξ αυτών ως βασικός (κόντρα στην Κόστα Ρίκα). Μέτρησε 136 λεπτά συμμετοχής και πέτυχε 1 γκολ, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Έχει 9 κλεψίματα στο ενεργητικό του και ένα σημαντικό 83,5% σε ευστοχία στις πάσες που επιχείρησε! Έκανε 2 φάουλ και ολοκλήρωσε το Μουντιάλ έχοντας δεχθεί 1 κίτρινη κάρτα.

 Χοσέ Χολέβας

Ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής και παίκτης του Θρύλου μας, συμμετείχε και στα 4 παιχνίδια της «γαλανόλευκης». Μέτρησε 390 λεπτά συμμετοχής, δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Κέρδισε 6 τάκλιν και έκανε 18 κλεψίματα. Το ποσοστό του σε εύστοχες πάσες έφτασε το 72,8%, ενώ έκανε και 8 φάουλ. Ολοκλήρωσε τη διοργάνωση «καθαρός» δίχως καμία κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ