Αυστραλία-Στο κοινοβούλιο της Βικτόριας η νίκη της Εθνικής

Αυστραλία-Στο κοινοβούλιο της Βικτόριας η νίκη της Εθνικής

Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην Ομογένεια της Αυστραλίας η νίκη-πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και παρά το ψύχος, που επικρατούσε, δεν ήταν λίγοι οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν στην «ελληνοκρατούμενη» γωνιά του Όκλι για να τον δουν όλοι μαζί.

Μετά τη νίκη, οι ομογενείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης που «ετοιμάζονται από τώρα» να καλύψουν την επόμενη αναμέτρηση της Ελλάδας, αυτή τη φορά με την Κόστα Ρίκα, που θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπικός χρόνος).

Για τη νίκη της εθνικής Ελλάδας μίλησε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτόριας και ο ομογενής πρώην υπουργός, φιλελεύθερος βουλευτής Νίκος Κότσιρας, ο οποίος συνεχάρη τους Έλληνες παίκτες για την επιτυχία τους και πρότεινε στην πολιτειακή κυβέρνηση να τοποθετήσει δύο γιγαντιαίες οθόνες στον πεζόδρομο του Eaton Mall στο Όκλι, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς να δουν εκεί τον αγώνα και να φτιάξουν «ατμόσφαιρα γηπέδου».

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Έγραψε ιστορία η Ελλάδα-Στους “16” του Μουντιάλ με τη μεγάλη νίκη επί της Ακτής

«Ελληνικό έπος στη Βραζιλία…»

ΒΙΝΤΕΟ- Παραλήρημα στην Αστόρια για την Εθνική

Το νικητήριο πέναλτι και η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στον Real Fm

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ