Spiegel: Ήταν ένας άθλιος ποδοσφαιρικός αγώνας

Spiegel: Ήταν ένας άθλιος ποδοσφαιρικός αγώνας

«Η Ελλάδα έπαιξε αντιαισθητικό ποδόσφαιρο και στο 0-0 με την Ιαπωνία» παρατηρεί το Der Spiegel στην ανάλυση του δεύτερου ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Παρόλα αυτά ο “μινιμαλιστής” του Μουντιάλ πιστεύει ότι θα προκριθεί στους 16», επισημαίνει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. Στην εν λόγω ανάλυση υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας χρειάζεται μία νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, μόνο με 1-0, και ταυτόχρονη ήττα της Ιαπωνίας από την Κολομβία για να περάσει στον επόμενο γύρο.

«Οι Έλληνες είναι ειδικοί σε ένα ποδόσφαιρο χωρίς γκολ», αναφέρει το δημοσίευμα για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην παράδοση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προκρίνεται παίζοντας άσχημο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας ελάχιστα τέρματα. «Ωστόσο, δεν είναι ωραίο να βλέπει κανείς ένα ποδόσφαιρο που στηρίζεται σε αυτή την φιλοσοφία», παρατηρεί το Der Spiegel, προσθέτοντας: «Ήταν ένας άθλιος ποδοσφαιρικός αγώνας».

«Η Ελλάδα έδινε για πολλή ώρα την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται να επιτύχει τέρματα», ενώ οι Ιάπωνες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. «Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν αμήχανοι έναντι μιας ισχυρής άμυνας γύρω από τον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο), τον αμυντικό της Ντόρμουντ», υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα.

 

Πηγή: DW/spiegel.de

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ