Τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα

Τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα

Η ήττα της Βοσνίας στη Ζένιτσα από τη Σλοβακία έβαλε από νωρίς «φωτιά» στην υπόθεση της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2014, τρεις «στροφές» πριν από το φινάλε των προκριματικών.

Το «στραβοπάτημα» του Έντιν Τζέκο και της παρέας του, το οποίο περίμενε διακαώς η Εθνική μας ομάδα (ίσως όχι τόσο σύντομα) ήρθε και πλέον το άγχος «βαραίνει» τα πόδια των Βόσνιων.

Μετά και από τη νίκη της Ελλάδας στο Λιχτενστάιν η κορυφή του 7ου ομίλου έχει δύο «συγκάτοικους». Τη Βοσνία και την Ελλάδα με 16 βαθμούς σε 7 αγώνες. Βέβαια, οι Βόσνιοι έχουν πλεονέκτημα έναντι της «γαλανόλευκης» στη διαφορά των γκολ, το οποίο αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA.

24 γκολ έχει πετύχει η Βοσνία έχοντας δεχτεί 4, ενώ η Εθνική μας έχει σκοράρει 8 και οι αντίπαλοί της 4 γκολ.

Αν υποθέσουμε λοιπόν πως Βοσνία και Ελλάδα συνεχίσουν χέρι – χέρι μέχρι και το τέλος των προκριματικών, τότε η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς θα είναι αυτή που θα πάρει το απευθείας εισιτήριο για τη Βραζιλία.

Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος να… μπουν στα δίκτυα στους τρεις εναπομείναντες αγώνες και να πετύχουν περίπου από 5 γκολ σε κάθε ματς, να μην δεχτούν κανένα και η Βοσνία… να μην σκοράρει.

Αν η Εθνική τερματίσει τελικά στη 2η θέση, τότε θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ, στα οποία θα πάει ως ισχυρή λόγω της βαθμολογικής συγκομιδής.

Η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή των δεύτερων κάθε ομίλου:

1ος όμιλος: Κροατία 17

2ος όμιλος: Βουλγαρία 10

3ος όμιλος: Σουηδία 14

4ος όμιλος: Ρουμανία 13

5ος όμιλος: Νορβηγία 11

6ος όμιλος: Ρωσία 15

7ος όμιλος: Ελλάδα 16

8ος όμιλος: Μαυροβούνιο 15

9ος όμιλος: Γαλλία 11

Το πιο ρεαλιστικό και εφικτό σενάριο είναι η Εθνική να κάνει το χρέος της στους αγώνες με Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν και η Βοσνία να.. αφήσει βαθμούς σε ένα από τα τρία ματς.

Η αποψινή ήττα των Βόσνιων, το καθόλου εύκολο πρόγραμμά της, αλλά και το γεγονός ότι στο κόλπο της πρόκρισης έχει μπει πλέον και η Σλοβακία καθιστούν το συγκεκριμένο σενάριο… υλοποιήσιμο.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα ταξίδια της στη φάση των προκριματικών και περιμένει τους τρεις αντιπάλους της στο «σπίτι» της σε αντίθεση με τη Βοσνία, η οποία έχει δύο εκτός έδρας ματς, αρχής γενομένης από τη Σλοβακία που απόψε της έκανε τη «ζημιά».

Ας δούμε το πρόγραμμα της Ελλάδας:

10 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα – Λετονία

11 Οκτωβρίου

Ελλάδα – Σλοβακία

15 Οκτωβρίου

Ελλάδα – Λίχνενσταϊν

Και το πρόγραμμα της Βοσνίας

10 Σεπτεμβρίου

Σλοβακία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

11 Οκτωβρίου

Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Λίχνενσταϊν

15 Οκτωβρίου

Λιθουανία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ