Κατέθεσε την ψυχή της και έμεινε ζωντανή η Ελλάδα

Κατέθεσε την ψυχή της και έμεινε ζωντανή η Ελλάδα

Έδειξε χαρακτήρα η Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με την Ιαπωνία. Μπορεί να έπαιζε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Κατσουράνη, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθια. Πήρε την ισοπαλία (0-0) και παρέμεινε ολοζώντανη στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Ελλάδα, πλέον, θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, όπου θέλει πάση θυσία τη νίκη για να πάρει το χρυσό εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλα να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, η οποία έχει ήδη προκριθεί.

Το ματς δεν θα μείνει στην ιστορία ούτε για το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, ούτε για τις αμέτρητες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, όμως, μετράει το αποτέλεσμα και η ουσία. Και η Ελλάδα κατάφερε με κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο να πάρει την ισοπαλία, που της επιτρέπει να κάνει όνειρα για πρόκριση. 

Το πρώτο ημίχρονο στιγματίστηκε από την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη για δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Κώστα Μήτρογλου. Οι Ιάπωνες είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε φάσεις. Την ίδια ώρα η Ελλάδα είχε μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Τοροσίδη, που έδιωξε ο Ιάπωνας τερματοφύλακας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς από την Ιαπωνία να πιέσει, αφού έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Μέχρι το 70′, όμως, η Ελλάδα κρατούσε πολύ εύκολα στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο οι Ιάπωνες έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν η ομάδα που… πνίγει τον αντίπαλο.

Αντίθετα, η Ελλάδα κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο όλες τις δυνάμεις της. Οι διεθνείς μας πάλευαν κάθε μπάλα, έδιναν μάχες σε όλα τα σημεία του αγωνιστικού χώρου και κατάφεραν να πάρουν ένα παλικαρίσιο βαθμό αφήνοντας πίσω όλα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Η Ελλάδα θέλει νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα να μην κερδίσει η Ιαπωνία την… αδιάφορη Κολομβία, που βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ