Η Formula 1 «τρέχει» στο Μπακού

Η Formula 1 «τρέχει» στο Μπακού

Όπως όλα δείχνουν, το 2015 θα έχουμε για πρώτη φορά Grand Prix της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν. Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone, επιβεβαίωσε τη συμφωνία στην εφημερίδα Independent.

«Έχουμε υπογράψει με το Μπακού, έχει οριστικοποιηθεί. Ο αγώνας θα είναι στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς, στη θέση του Grand Prix της Κορέας», είπε ο 83χρονος βγάζοντας διπλή είδηση αν και λίγο-πολύ, περιμέναμε να μας αποχαιρετήσει αργά ή γρήγορα το σιρκουί στο απομονωμένο Mokpo.

Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται ο δαιμόνιος Flavio Briatore, που αποτέλεσε συνδετικό κρίκο για την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τον Ecclestone.

H πρωτεύουσα της χώρας φιλοξένησε πέρυσι αγώνα του πρωταθλήματος FIA GT και η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού θα χρησιμοποιηθεί και στην αγωνιστική διαδρομή της Formula 1.

Όπως αναφέρει το autoblog.gr, όλα τα παραπάνω, ακόμα παραμένουν στα… λόγια, αφού δεν έχει διαρρεύσει, και είναι και νωρίς ακόμα άλλωστε, το πρόγραμμα του 2015, όπου αναμένεται να περιλαμβάνει και τον αγώνα στο Μεξικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ