ΦΩΤΟ-Χάος στο Ρεσίφε-Ληστείες, κλοπές και τανκς στους δρόμους

ΦΩΤΟ-Χάος στο Ρεσίφε-Ληστείες, κλοπές και τανκς στους δρόμους

Η απεργία των αστυνομικών στην πόλη Ρεσίφε, της πολιτείας του Περναμπούκο –όπου θα διεξαχθούν αγώνες της διοργάνωσης- προκάλεσε κύμα βίας τέσσερις εβδομάδες σχεδόν πριν την έναρξη του μουντιάλ με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του στρατού.

Πολλά εμπορικά καταστήματα στη μητροπολιτική περιοχή λεηλατήθηκαν καθώς αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν βρίσκονταν στους δρόμους και μόνο η στρατιωτική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ ζήτησε φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας για εντοπίσει κι άλλους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου του Περναμπούκο, Adalberto Silva Arruda, κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε λεηλασίες φαρμακείων, σούπερ μάρκετ, καταστημάτων με ηλεκτρονικά και υποδήματα. Επίσης πολλά λεωφορεία υπέστησαν βανδαλισμούς.

«Είμαστε ενήμεροι για τις λεηλασίας και βίαιες ενέργειες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς. Υπάρχουν πολλές φήμες . Ήταν πολύ ξαφνικό και περίεργο. Δεν περιμέναμε τέτοιες επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο Αρούντα και κάλεσε τους αστυνομικούς να αναστείλουν αμέσως την απεργία.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Ρεσίφε

Πηγή: pamesports.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@SportsGrid, twitter@Pernambucogypsy, ‏twiiter@Avuxeni_, twiiter@principejustind, twitter@Jean_Campina,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ